PADALO SE NI ODPRLO

Torek, 24. maj 2022

 
Včeraj  dopoldne  je  bila  Policija obveščena, da se je prejšnjega  dne  na  območju Kobaridu poškodoval 44-letni jadralni padalec, državljan  Češke.  Ugotovljeno  je  bilo,  da je češki jadralni padalec sam letel  z jadralnim padalom, ko se mu je to med letom nenadoma zaprlo. Češki jadralni  padalec  je  skušal  odpreti  rezervno  padalo,  ki  pa se zaradi prenizke  višine  ni  odprlo  in  zato je padel.  Zaradi predvidoma lahkih telesnih poškodb  je  češki  državljan  naslednjega  dne poiskal ustrezno zdravniško pomoč v šempetrski bolnišnici.
-------------------------------------
Včeraj popoldne so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni  nesreči na glavni cesti Tolmin – Reka, malo naprej od  križišča  za  Cerkno  v smeri naselja Reka,  v kateri je bil udeležen 34–letni   voznik   električnega  osebnega  avtomobila,  državljan  Indije. Ugotovljeno  je bilo, da je omenjeni voznik vozil iz Tolmina v smeri Želina (Občina  Cerkno).  Med  vožnjo na omenjeni relaciji je z vozilom zapeljal v zaščitno  ograjo  in  nato  drsel po ograji, nato pa je vozilo prevrnilo na bok.  Poleg  navedenega  voznika  sta  bila  v vozilu še dva sopotnika (oba državljana  Indije). 34-letni voznik je kasneje zaradi lažje poškodbe iskal zdravniško  pomoč  v  ZD  Ljubljana. Pomoč policistom PP Idrija na kraju so nudili  gasilci  PGD  Idrija.  Zaradi  odgovornosti  za  storitev  prekrška prometne  zakonodaje je bil povzročitelju izdan plačilni nalog.
----------------------------------------------------------------
Včeraj popoldne so obravnavali prometno nesrečo z materialno  škodo  v  dvopasovnem  krožnem križišču v Rožni Dolini pri Novi Gorici  v  kateri  sta  bili  udeleženi  voznici  osebnih  avtomobilov. Policisti  Postaje  prometne policije Nova Gorica so na kraju ugotovili, da je  prometno  nezgodo  povzročila  25-letna  voznica  avtomobila,  ki  se v omenjenem krožišču zaradi gostote prometa pred tem ni pravočasno razvrstila na  zunanji  prometni  pas  in  je posledično z desnim bočnim delom svojega vozila  oplazila  prednji  levi  del  drugega  avtomobila,  s katerim se je
peljala  63–letna  voznica.  V  prometni  nezgodi nobena udeleženka ni bila telesno  poškodovana,  zaradi odgovornosti za storitev prekrška pa je bil 25-letni voznici izdan plačilni nalog.
--------------------------------------------------------
Prometni  policisti  so  včeraj zvečer med nadzorom hitrosti v cestnem  prometu v naselju Šempeter pri Gorici obravnavali mlajšega voznika začetnika   osebnega  avtomobila,  državljana  Severne  Makedonije,  zaradi prekoračitve  hitrosti.  Policisti  so vozniku v omenjenem naselju, kjer je hitrost  s  splošnim  pravilom  omejena  na  50 kilometrov na uro, izmerili hitrost  99  kilometrov  na  uro.  Zaradi  prekoračitve  najvišje dovoljene hitrosti  so  vozniku  prepovedali  nadaljnjo  vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško  dovoljenje.  Zoper  kršitelja bo zaradi kršitve  prometne  zakonodaja  podan tudi obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
27.06.2022
17°C / 32°C
torek
28.06.2022
16°C / 35°C
sreda
29.06.2022
18°C / 36°C