PREVENTIVNA AKCIJA ZA VARSTVO V GORAH

Torek, 02. avgust 2022

Včeraj popoldan so policisti obravnavali prometno nesrečo II. kategorije v Idriji (Prešernova ulica). Starejši voznik osebnega avtomobila je po makadamski cesti zapeljal desno pod cesto in se po nekaj metrih ustavil v drevesu, predvidoma lažje poškodovan. Na kraju so poleg policistov in gasilcev PGD Idrija posredovali tudi reševalci NMP ZD Idrija, ki so poškodovanega voznika po nudeni oskrbi odpeljali na nadaljnji pregled v šempetrsko bolnišnico.

Včeraj, 1. avgusta ob 23.04, so policiste obvestili o prometni nesreči I. kategorije v Vipavi z udeležbo voznika osebnega vozila. Ta je peljal po regionalni cesti iz smeri izvoza hitre ceste v smeri Vipave, zapeljal na nasprotno vozišče ter se zaletel v varnostno ograjo. Prejel je plačilni nalog.

Včeraj pod večer se je na glavni cesti med Solkanom in naseljem Plave zgodila prometna nesreča I. kategorije z materialno škodo in udeležbo dveh osebnih vozil. Še neznani voznik na poti iz Solkana proti Plavam ni vozil po svoji strani vozišča in je z levim vzvratnim ogledalom avtomobila zadel levo vzvratno ogledalo avtomobila voznice, ki je pravilno pripeljala iz nasprotne smeri (proti Solkanu). Po trčenju pa vožnjo nadaljeval, ne da bi drugi udeleženki nesreče nudil ustrezne podatke oz. o tem obvestil Policijo. Ko bodo prometni policisti povzročitelja nezgode izsledili, bodo zoper njega ustrezno ukrepali.

Včeraj popoldan se je blizu vasi Koseč (Občina Kobarid) poškodovala kolesarka. Oskrbeli so jo reševalci NMP ZD Tolmin in jo odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Po sedaj zbranih podatkih je 27–letna kolesarka, državljanka Avstrije, vozila po urejeni kolesarski proti iz Drežnice proti naselju Koseč. Pri spustu je na makadamu padla in se predvidoma lažje poškodovala (poškodba desnega ramena).


Preventivna akcija PU Nova Gorica za večjo varnost v gorah!

Da bi zagotovili varnosti v naših gorah, zlasti pa z namenom, da bi prisotnost policistov v gorah spodbudila boljšo opremljenost pohodnikov, boljše poznavanje gorniških pravil in posledično manj gorskih nesreč, so policisti gorske enote Policijske uprave Nova Gorica v drugi polovici julija letos na območju Lepena - Krnsko jezero – Krn izvedli aktivnosti za zagotavljanje splošne varnosti ljudi v gorah. 

Policisti so predvsem z nasveti, ki se nanašajo na varno gibanje v gorah, pohodnikom svetovali in jih opozarjali na nevarnosti, s katerimi se lahko sooči pohodnik. Pohodniki so z zanimanjem poslušali njihove nasvete. Policisti so se pogovorili tudi z oskrbnikom koče pri Krnskih jezerih, da obiskovalce koče seznanja s previdnostnimi ukrepi in napotki za varno gibanje v gorah. 

Ob tem so pohodnike seznanjali tudi s preventivnimi nasveti glede parkiranja vozil na parkiriščih ob izhodiščnih točkah na pohodniške ture in puščanja vrednejših predmetov na vidnih mestih v vozilih, z namenom preprečevanja kaznivih dejanj vlomov v parkirana vozila.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
20.08.2022
20°C / 29°C
nedelja
21.08.2022
17°C / 33°C
ponedeljek
22.08.2022
16°C / 32°C