PADALEC NA DREVESU

Četrtek, 04. avgust 2022

 Včeraj so bili policisti obveščeni o nesreči tujega jadralnega padalca  nad  naseljem  Čadrg, na območju hriba Grušnica (Občina Tolmin). V krošnji drevesa  pristal  59-letni jadralni padalec, državljan Poljske. Slednji pri zasilnem  pristanku  ni utrpel telesnih poškodb.

Danes so policiste obvestili o prometni nesreči v Tolminu (Žagarjeva ulica) v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Voznica se je pripeljala z avtomobilom za stanovanjskimi  bloki in ko  je  izstopila iz avtomobila se je vozilo začelo  samo  premikati. Voznica je stekla za vozilom  z  namenom  zaustavitve, vendar je pri tem padla in se poškodovala;   vozilo   se  je  ustavilo  na  pločniku.  Kasneje  so poškodovanko zdravniško oskrbeli v tamkajšnjem zdravstvenem domu.

Včeraj pozno  zvečer  so policisti v Ajdovščini ustavili mlajšega  voznika  osebnega  avtomobila  in  v  nadaljevanju postopka  ugotovili,  da  voznik  ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.Policisti  Vozilo so mu zasegli, zoper njega pa bo podan tudi obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Včeraj  popoldne,  so  policisti  obravnavali  prometno  nesrečo na območju Vrtojbe, kjer je
padel  in  se  poškodoval  kolesar.  Prometni  policisti  so ugotovili,  da  je  kolesar  vozil  pod vplivom alkohola. Na kraj nezgode  so  bili  s strani pristojne službe napoteni tudi reševalci NMP ZD Nova  Gorica,  ki  so  poškodovanca  po nudeni oskrbi na kraju odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Včeraj popoldne, je bila Policija obveščena o prometni nesreči na  odseku hitre ceste med Vipavo in Razdrtim z udeležbo dveh  tujih  tovornih  vozil.  Ugotovljeno  je  bilo, da je 19–letni voznik
(začetnik)  tovornega vozila s polpriklopnikom, državljan Hrvaške, vozil iz  Vipave  proti  naselju  Razdrto.  Med vožnjo po  klancu  navzgor je bilo tam zaradi okvare na voznem pasu  pred njim ustavljeno tovorno vozilo, italijanskih registrskih številk, s prižganimi vsemi utripalkami, za  ustavljenim  italijanskim  tovornim vozilo pa je bil na sredini voznega pasu  postavljen  varnostni  trikotnik. Prej omenjeni mlajši hrvaški voznik tovornega vozila s polpriklopnikom je zaradi neprilagojene hitrosti najprej povozil  varnostni  trikotnik  na  vozišču, nato pa trčil v zadnji levi del
ustavljenega  tovornega  vozila.   V  prometni  nesreči  je  na  obeh tujih tovornih  vozilih nastala materialna škoda. Prometni policisti so hrvaškemu vozniku  izdali plačilni nalog.

Policiste so včeraj obvestili, da je  neznanec  v  času  od  29. julija letos do včerajšnje prijave kaznivega dejanja  na  eni  od  parcel  pod vasjo Plače (Občina Ajdovščina) odtujil  štiri  velike  bale  sena.  

Policisti PP Ajdovščina so včeraj obravnavali tudi poškodovanje parkiranega osebnega avtomobila na parkirišču v Ajdovščini. Neznano vozilo je poškodovalo oz. podrsalo osebno vozilo, ki je bilo parkirano na parkirišču v ulici Cesta 5. maja v Ajdovščini. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Policisti  PP  Idrija  so  včeraj  dopoldne obravnavali tatvino kolesa  na  območju  naselja  Reka  (Občina  Cerkno)  na  škodo državljanke Belgije. Neznanec je v torek popoldne pod glavno cesto na območju naselja Reka, nasproti odcepa za Orehek (Občina Cerkno)  ukradel  gorsko kolo znamke Scott, model Contessa Scale 40, svetlo modre  barve,  vredno okoli 400 evrov.

Danes v nočnem času, so policisti PP Bovec obravnavali povoženje divjadi na cesti med Kobaridom in naseljem Robič. Voznica osebnega avtomobila je med vožnjo proti Robiču povozila divjad (košuta), po trku je na vozilu nastala materialna škoda.


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
20.08.2022
20°C / 29°C
nedelja
21.08.2022
17°C / 33°C
ponedeljek
22.08.2022
16°C / 32°C