OBOROŽEN ROP V ŠEMPETRU

Nedelja, 30. oktober 2022

Včeraj, 29. oktobra v dopoldanskem času, smo bili obveščeni o oboroženem ropu enega od bencinskih servisov v Šempetru pri Gorici. Takoj po prijavi je bilo na kraj oboroženega ropa bilo napotenih več policijskih patrulj, novogoriški policisti in kriminalisti pa so na kraju opravili nujna

preiskovalna dejanja, da bi ugotovili vse okoliščine kaznivega dejanja in izvedli druge aktivnosti za izsleditev obeh osumljencev.

Po sedanjih ugotovitvah sta se dva storilca do bencinskega servisa pripeljala z motornim kolesom oz. skuterjem, italijanskih registrskih številk in okoli 11.19 vstopila v prodajalno bencinskega servisa. Storilca (v času ropa sta na glavi imela motoristične čelade) sta nato pristopila do blagajniškega pulta in pri tem odrinila uslužbenca prodajalne ter mu zagrozila z nevarnim predmetom (pištolo); drugi storilec je v tem času v roki držal nevaren oster predmet (nož). Eden od storilcev je nato iz blagajniškega predala odvzel gotovino, nato pa sta se storilca z omenjenim motornim kolesom odpeljala s kraja proti središču mesta (v smeri Republike Italije). Pri tem nihče ni bil poškodovan. O varnostnem dogodku smo takoj obvestili tudi pristojne italijanske varnostne organe, prav tako smo o ropu obvestili tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici).

Storilca kljub temu nista prišla daleč, saj so ju italijanski varnostni organi na območju Republike Italije blizu državne meje s Slovenijo, tudi zaradi dobrega sodelovanja med policijama obeh držav, kmalu izsledili in o tem obvestili slovensko policijo. Ugotovljeno je bilo, da sta kaznivega dejanja utemeljeno osumljena dva državljana Italije, stara 23 in 54 let z območja Furlanije-Julijske krajine (Italijanska republika). Policisti PP Nova Gorica ju bodo ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivega dejanja ropa (po drugem odstavku 206. členu KZ-1).

Glede na dosedanje izsledke preiskave Policija ne izključuje možnosti, da sta oba osumljenca povezana z nedavnim oboroženim ropom v nastanitvenem objektu v središču Šempetra pri Gorici. Poročali smo, da sta dva zamaskirana moška v torek, 25. oktobra zvečer, od uslužbenke recepcije zahtevala gotovino in svojo zahtevo podkrepila z nevarnim predmetom (pištola). Storilca sta odtujila nekaj sto evrov gotovine, kasneje pa se je za njima izgubila vsakršna sled. Policija ta primer oboroženega ropa še preiskuje, zato vse občane, ki bi glede torkovega ropa v nastanitvenem objektu v Šempetru pri Gorici Policiji lahko nudili koristne dodatne informacije pozivamo, da o tem obvestijo policiste Policijske postaje Nova Gorica (Sedejeva 11, 5000 Nova Gorica, telefon: (05) 303 44 00) ali najbližjo policijsko enoto oz. znano interventno številko policije 113 oz. pokličejo najbližjo policijsko postajo, lahko tudi anonimno na številko 080 1200.

(poročilo policije)

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
05.12.2022
7°C / 12°C
torek
06.12.2022
6°C / 13°C
sreda
07.12.2022
2°C / 12°C