KRAJE, ALKOHOL IN DROGE

Sreda, 02. november 2022

 Neznanec v Goriških Brdih vlamljal v osebna vozila

Včeraj v  popoldanskem  času,  so  policisti PP Nova Gorica obravnavali vlome v osebna vozila na območju naselja Kozana. Neznanec je ob eni od stanovanjskih hiš z neznanim predmetom razbil prednje sovoznikovo steklo in vlomil v prvo osebno vozilo in iz notranjosti odvzel žensko  torbico z vsebino. Nato je pristopil do drugega avtomobila,  ki  je  bil parkiran pri drugi stanovanjski hiši in ravno  tako  poškodoval  prednje sovoznikovo steklo, ki pa se ni razbilo.  Zatem  je  nepridiprav odšel še do tretjega avtomobila, ki je bil parkiran  na  parkirišču  pred  isto  stanovanjsko  hišo in iz odklenjenega avtomobila  odtujil moško aktovko z vsebino. Po storjenih kaznivih dejanjih je  storilec  odšel  neznano kam. Okoliščine policija še preiskuje.

Obravnavani primeri s področja prepovedanih drog

Policisti  PP Nova Gorica so včeraj zvečer, na območju  naselja  Bukovica  (občina  Renče - Vogrsko) 23-letniku v postopku zasegli  delce  zelene  posušene  rastline, saj so sumili, da gre za prepovedano  drogo  (konoplja).

V Idriji pa so včeraj dopoldne policisti 34-letnemu  moškemu  v  postopku  zasegli  cigaretni  zvitek  s  posušenimi rastlinskimi  delci  zaradi  suma,  da  gre tudi tu za prepovedano drogo.

Zaseženo  snov  so  policisti  v obeh primerih poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila,  da  gre  za  prepovedano drogo, bodo zoper omenjeno osebo uvedli prekrškovni  postopke  (kršitev  določil  Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami).

V Šempasu iz tujih tovornih vozil kradli gorivo

Danes ponoči so bili obveščeni o tatvini goriva iz dveh tujih tovornih vozil, ki sta bili parkirani ob hitri cesti v Šempasu. Neznani  storilec je iz rezervoarja  prvega tovornega vozila iztočil približno  500  litrov  dizelskega  goriva, iz rezervoarja drugega tujega  tovornega  vozila  pa  je storilec iztočil okoli 200 litrov goriva.

Nedolgo  zatem so policiste ponovno obvestili  o  tatvini  goriva na počivališču ob hitri cesti v Šempasu, kjer je neznanec iz rezervoarja parkiranega tovornega  avtomobila,  hrvaških registrskih številk, v nočnem času iztočil približno  700  litrov  dizelskega  goriva. Policisti tatvine goriva še preiskujejo. Na podlagi vseh ugotovljenih dejstev pa bodo podali ustrezen ukrep.

Vožnja pod vplivom alkohola

Danes ponoči so policisti v Vrtojbi ustavili  27-letnega  voznika  osebnega  avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Odrejen mu je bil tudi hitri test  zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, ki pa ga je odločno odklonil,  prav  tako  je  odklonil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi.  
V  Šempetru  pri  Gorici  so ustavili 34-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je tudi njemu pokazal, da je bil pod vplivom alkohola .
Nekaj pred 6. uro zjutraj pa so v Solkanu ustavili  še 28-letno voznico začetnico, državljanko Italije. Tudi njej je rezultat odrejenega preizkusa alkoholiziranosti pokazal, da je vozila pod  vplivom  alkohola.

Vsem je bila prepovedana  nadaljnja  vožnja  in  začasno  odvzeto vozniško dovoljenje.

Hujšemu kršitelju cestnoprometnih predpisov zasegli vozilo

Prometni  policisti  so  včeraj v Vrtojbi  ustavili  še voznika  kombija  ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola.  Vozniku  je  bila prepovedana  nadaljnja  vožnja  in  izrečena globa. Omenjeni  voznik je kasneje kljub izrečeni prepovedi z vožnjo nadaljeval in so  ga  policisti  v  omenjenem naselju ponovno ustavili. Policisti so  mu  zato vozilo zasegli, kršitelja pa čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.


Na Cerkljanskem iz prometa izločili hujša kršitelja prometne zakonodaje

Policisti  iz Idrije so včeraj v popoldanskih urah, na območju naselja Cerkno ustavili voznika osebnega avtomobila kateremu je hitri test pokazal uporabo prepovedane droge. Vozniku je bil odrejen strokovni  pregled  v zdravstvenih prostorih, ki pa ga je odločno odklonil. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje.

Prav tako so včeraj popoldne, v Cerknem imeli  v  postopku  22–letnega  voznika neregistriranega kolesa z motorjem. Mlajši  voznik je v nadaljevanju postopka odločno odklonil odrejen preizkus alkoholiziranosti,  prav  tako  je  odklonil odrejen hitri test zaradi suma vožnje  pod  vplivom  prepovedanih  drog,  psihoaktivnih  zdravil in drugih psihoaktivnih  snovi.  Ugotovljeno je bilo tudi,  da  ne  poseduje veljavnega  vozniškega  dovoljenja.  Idrijski policisti so mu moped zasegli.

Oba pa čaka še srečanja s sodnikom, saj bo zoper njiju podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
11.12.2023
2°C / 11°C
torek
12.12.2023
2°C / 12°C
sreda
13.12.2023
5°C / 12°C