HELIKOPTER POSREDOVAL DVAKRAT

Ponedeljek, 21. november 2022

Včeraj si je na Mangartu tuj planinec poškodoval nogo. Reševalci GRS Bovec in helikopter SV z združeno ekipo Helikopterske Nujne Medicinske Pomoči in GRS Brnik so poškodovanca prepeljali v Bovec. Tam so ga oskrbeli reševalci Nujne Medicinske Pomoči Tolmin in ga z reševalnim vozilom prepeljali do mejnega prehoda Predel, kjer so ga predali italijanskim reševalcem.


V gozdu na območju Matajurja je občana obšla nenadna slabost. Reševalci GRS Tolmin in gasilci PGD Kobarid so ga oskrbeli do prihoda helikopterja SV z združeno ekipo Helikopterske Nujne Medicinske Pomoči in GRS Brnik. Helikopter ga je prepeljal do Tolmina, kjer so ga prevzeli reševalci NMP Tolmin.


V gozdu v bližini Grahovega ob Bači se je na strmem in nevarnem terenu poškodovala pohodnica. Reševalci GRS Tolmin so poškodovanko oskrbeli z vakuumsko opornico, namestili v nosila, s pomočjo vitla dvignili in prenesli do ceste, kjer so jo prevzeli svojci ter jo prepeljali v bolnišnico.


Zvečer pa se je v ulici Brdo v Bovcu oseba poškodovala pri padcu po stopnicah. Gasilci PGD Bovec so osebi nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev iz NMP Tolmin. Osebo so odpeljali v šempetrsko bolnišnico


Ponoči se je v ulici Mirce v Ajdovščini osebno vozilo zaletelo v drog javne razsvetljave. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Ajdovščina.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
10.12.2023
2°C / 10°C
ponedeljek
11.12.2023
2°C / 11°C
torek
12.12.2023
2°C / 13°C