NEKATERI NISO UPOŠTEVALI OMEJITEV GLEDE BURJE

Četrtek, 01. januar 1970

Včeraj so na Vipavskem vlomili v stanovanjsko hišo. V Novi Gorici pa so iz kletnih prostorov stanovanjskega bloka ukradli različno orodje. V prometni nesreči z materialno škodo v Prvačini sta bili udeleženidve vozili, eno izmed njih je prevozilo znak Stop. Danes zjutraj so bili policisti obveščeni o povoženju divjadi(srne) med Volčjo Drago in Vogrskim s strani voznika osebnega avtomobila.Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji, so policisti odstopili odogleda kraja prometne nezgode. Tudi tokrat policisti PU Nova Goricaopozarjajo, da se tovrstne nesreče pogosto dogajajo v večernih urah oz.jutranjih urah, nesreče z divjimi živalmi se najpogosteje dogajajo, koživali prečkajo cesto, ki sega v njihov življenjski prostor.

Zaradi včerajšnje močne burje na Severnem Primorskem, ki je presenetilamarsikaterega voznika, je prišlo do omejitve prometa na hitri cesti H4 kottudi po regionalnih cestah v Vipavski dolini in na širšem Goriškem. Včerajšnje omejitve v prometu so veljale predvsem zatovorni promet, saj je tovornjakom zaradi višine grozila večja nevarnost,da jih močni sunki vetra lahko prevrnejo. Policisti Policijske uprave Nova Gorica so v času močne burjeizvedli nujne ukrepe za večjo varnost v prometu z namenom preprečevanjaprometnih nesreč, kljub temu pa številni vozniki tovornih vozil ob orkanskiburji prepovedi niso upoštevali, zato jih je doletela globa. PolicistiPostaje prometne policije Nova Gorica in PP Ajdovščina so zaradineupoštevanja zapore ceste oz. prepovedi vožnje v času močne burje izvedli skupno 57ukrepov, od teh se jih je 45 nanašalo na voznike tovornih vozil.

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
10.12.2023
2°C / 10°C
ponedeljek
11.12.2023
2°C / 11°C
torek
12.12.2023
2°C / 13°C