KRADLI GOTOVINO IN ZLATNINO, ALKOHOLNE PIJAČE IN AKUMULATOR SEMAFORJA

Četrtek, 24. november 2022

Včeraj, 23. novembra, je neznani storilec vlomil skozi balkonska vrata v pritličju stanovanjske hiše v naselju Lokavec (občina Ajdovščina) in pregledal notranjost objekta. Po prvih podatkih si je poleg manjše vsote gotovine prilastil tudi več kosov zlatnine (verižice, prstane). S tem je oškodovancem povzročil za približno 2.000 evrov materialne škode. 


Danes, 24. novembra zjutraj, so policiste obvestili, da je neznanec na gradbišču v Kojskem (občina Brda) ukradel akumulator semaforja, vrednega približno 250 evrov.

Danes zjutraj so policisti PP Nova Gorica obravnavali tatvino alkoholnih pijač v večjem trgovskem centru v Kromberku pri Novi Gorici. Okoliščine kaznivega dejanja še preiskujejo.

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj popoldan v Šempetru pri Gorici ustavili 40-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je bil pozitiven na hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi, a je odklonil strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Prometni policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje. 


Policisti PP Nova Gorica so včeraj na podlagi prijave občana obravnavali voznika osebnega avtomobila v Solkanu, ki na tamkajšnjem prehodu za pešce ni omogočil peški varnega prečkanja čez omenjeni prehod za pešce. Po storjenem prekršku je voznik odpeljal in je bil kmalu zatem izsleden na Goriškem, kjer so mu policisti predočili omenjeni prekršek po Zakonu o pravilih cestnega prometa. Ni vozil pod vplivom alkohola, temveč pod vplivom amfetaminov, odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi pa je odklonil. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje.

Včeraj dopoldan so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometnem dogodku na odseku hitre ceste H4 Razdrto - Vipava (občina Vipava) z udeležbo tujega tovornega vozila s priklopnikom. Na kraju so ugotovili, da je 51-letni voznik tovornega vozila, državljan Poljske, vozil po hitri cesti iz Razdrtega proti Vipavi. Ko je pripeljal v predor Podnanos mu je na zablokiralo zadnji dve kolesi na vlečnem vozilu. V dogodku je osovino zadnjih levih koles odtrgalo in je ostala na voznem pasu, prav tako je na mestu, kjer je omenjeno osovino odtrgalo, zagorelo in se močno kadilo. Ogenj je poljski voznik pogasil še pred prihodom gasilcev na kraj. V omenjenem dogodku nihče ni bil poškodovan, za poškodovano vozilo je kasneje poskrbela pristojna služba (avtovleka). Poleg prometnih policistov so na kraju posredovali tudi gasilci.

Danes zjutraj je voznica osebnega avtomobila na območju Cola na Ajdovskem zbila srno. Ta je po trku poškodovana obležala v bližnjem jarku ob vozišču, na vozilu pa je nastala materialna škoda (poškodovana pločevina na sprednji strani vozila).

Nedolgo zatem oz. danes ob 6.54, so policiste obvestili, da je voznik avtomobila povozil srno na območju Vogrskega. Po trku je na vozilu nastala materialna škoda. Policisti PP Nova Gorica bodo primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

O povoženju divjadi (srna) na cesti Črni Vrh – Col so bili danes zjutraj obveščeni tudi policisti PP Ajdovščina. Po trku z divjadjo je na vozilu nastala materialna škoda. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji (po 111. členu ZPrCP) so policisti odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
05.12.2022
7°C / 12°C
torek
06.12.2022
6°C / 13°C
sreda
07.12.2022
2°C / 12°C