UKRADLI RENAULT CLIO

Ponedeljek, 28. november 2022

Na Ajdovskem ukradli osebno vozilo. V soboto, 26. novembra dopoldne so policiste obvestili, da je neznani storilec v noči iz petka na soboto, ukradel zaklenjen osebni avtomobil znamke Renault Clio 1.2, temno modre barve, letnik 2001, naslednjih registrskih oznak GO RU-039, ki je bil parkiran izpred stanovanjskega bloka v Ajdovščini (več na spletu Policije: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/dogodki-v-zadnjih-24-urah/116207-v-ajdovscini-je-bil-ukraden-renault-clio). Policisti bodo po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev tatvine motornega vozila podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

Danes zjutraj so policiste obvestili o tatvini dveh avtomobilskih katalizatorjev v času zadnjega vikenda oz. do današnje prijave kaznivega dejanja na območju Nove Gorice (Ulica Gradnikove brigade). Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec v času zadnjega vikenda iz dveh osebnih vozil znamke VW in Mazda odtujil katalizatorja in s tem nezakonitim ravnanjem oškodovancem povzročil za več sto evrov materialne škode. Primer tatvine (po 204. členu KZ-1) avtomobilskih katalizatorjev policisti PP Nova Gorica še preiskujejo.

V soboto, 26. novembra ob 20.12, so bili policisti OKC PU Nova Gorica obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom izven naselja Ajba (občina Kanal ob Soči) in v kateri sta bili udeleženi dve vozili. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega avtomobila peljala iz Kanala proti Ročinju. Med vožnjo na omenjeni relaciji je voznici izven naselja Ajba v nasprotni smeri po levem voznem pasu pripeljal neznani voznik neznanega vozila zaradi česar je med njunimi vozili prišlo do oplaženja. Pri tem je prišlo do poškodovanja zunanjega vzvratnega ogledal in sprednje maske na njene vozilu. Ko bodo policisti PP Nova Gorica povzročitelja izsledili, bodo zoper njega uvedli prekrškovni postopek. Policisti PP Nova Gorica zaradi razjasnitve vseh okoliščin pozivajo vse morebitne očividce in drugega udeleženega voznika, ki bi lahko Policiji nudili dodatne koristne informacije, da se zglasijo na PP Nova Gorica (Sedejeva ulica 11, Nova Gorica) ali pokličejo na številko postaje (05) 303 44 00 oziroma pišejo na e-naslov pp_nova_gorica.pung@policija.si. Lahko se zglasijo tudi na kateri koli drugi najbližji policijski postaji oziroma pokličejo interventno številko policije 113.  

Policisti PP Ajdovščina so včeraj okoli pol enih v nočnem času, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije s pobegom na Ajdovskem. Po prvih zbranih podatkih je neznani voznik z vozilom poškodoval drugo osebno vozilo, parkirano na parkirišču na Vipavski cesti v Ajdovščini. Ko bodo policisti PP Ajdovščina povzročitelja prometne nezgode izsledili, bodo zoper njega podali ustrezen ukrep.

V soboto, 26. novembra v večernih urah, so policiste obvestilii, da je neznanec v petek zvečer v Novi Gorici (Ulica Gradnikove brigade) udaril drugega moškega v predel obraza in ga lažje poškodoval. Kasneje so poškodovanega moškega zdravniško oskrbeli v šempetrski bolnišnici. S strani oškodovanca je bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti PP Nova Gorica po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovitev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe (po prvem odstavku 122. člena KZ-1).

Policisti PP Ajdovščina so včeraj dopoldan na območju Vipave ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je odjavljen iz prometa, voznik pa brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na vozilu sta bili nameščeni registrski tablici, ki ne pripadajo temu vozilu oz. pripadajo drugima avtomobiloma. Prav tako so mu odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge (kokain), zato je bil vozniku odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki ga je navedeni voznik odločno odklonil. Policisti so mu vozilo skladno s prometno zakonodajo zasegli, hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče. Policisti PP Ajdovščina so ukrepali tudi zoper sopotnika v omenjenem vozilu zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa. 

Policisti PP Tolmin so v nedeljo ponoči v enem od gostinskih objektov na Tolminskem obravnavali kršitev javnega reda in miru. Mlajši moški je kršil javni red in mir, prav tako ni ravnal v skladu z ukrepi tamkajšnjega varnostnika, ki je zoper kršitelja uporabil prisilna sredstva (fizična sila in sredstva za vezanje in vklepanje).


 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
24.02.2024
7°C / 14°C
nedelja
25.02.2024
5°C / 13°C
ponedeljek
26.02.2024
3°C / 13°C