VLOMIL V HIŠO V LOKAVCU

Ponedeljek, 23. januar 2023

Policisti PP Ajdovščina so v petek obravnavali vlom vstanovanjsko hišo na območju naselja Lokavec (občina Ajdovščina). Neznanistorilec je po izvršenem vlomu skozi okno pregledalnotranje prostore in kraj zapustil ne da bi si karkoli protipravnoprilastil. Zaradi omenjenega kaznivega dejanja je na objektu nastalamaterialna škoda v višini tisoč evrov. 


Policisti Policijske postaje Nova Gorica so vpetek v Novi Gorici ustavili in kontrolirali35-letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Italije in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat jepokazal, da je bil italijanski voznik pod vplivom alkohola (0,74 miligramaalkohola v litru izdihanega zraka). Prav tako so mu odredilihitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnihzdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat je bil pozitiven na prepovedanedroge (kokain), zato mu je bil odrejen strokovni pregled v zdravstveniustanovi, ki pa ga je odločno odklonil. Tujemu vozniku je bila odrejenaprepoved vožnje in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členuZP-1).

Policisti PP Nova Gorica so v petekobravnavali prometno nesrečo na območju naselja Vogrsko, vkateri je bil udeležen 46-letni voznik osebnega avtomobila.Voznik osebnega avtomobila je peljal iz smeri Stare Gore protinaselju Vogrsko. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo ga je zanesloizven vozišča, trčil je v zid in ograjo pri stanovanjskihiši. V prometni nesreči voznik ni bil poškodovan. Vnadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil v času izvajanjaukrepa začasnega odvzema vozniškega dovoljenja (po 113.a členu ZP-1).Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da ni vozil pod vplivomalkohola (rezultat 0,00 mg/l). Odrejen mu je bilč tudi hitri testzaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, ki je bil pozitiven, zato mu je bil odrejen strokovni pregled v zdravstveniustanovi, ki ga je voznik odločno odklonil. Hujšemu kršitelju je bilovozilo zaseženo (po 23. členu ZPrCP), čaka ga še srečanja s sodnikom, sajbo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Včeraj so bili policisti obveščeni o povoženju divjadi naobmočju naselja Čiginj (občina Tolmin), kjer je voznica osebnega avtomobilapovozila košuto. 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
24.02.2024
7°C / 14°C
nedelja
25.02.2024
5°C / 13°C
ponedeljek
26.02.2024
3°C / 13°C