HRUP NA IDRIJSKEM

Torek, 24. januar 2023

Danes nekaj minut po polnoči so policisti PP Nova Gorica v Rožni Dolini pri Novi Gorici ustavili 22-letnega voznika osebnega avtomobila, ki ni vozil pod vplivom alkohola, a je bil pozitiven na prepovedane droge (kanabis), zato so mu odredili strokovni pregled, ki ga je opravil v zdravstveni ustanovi. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), po prejemu analize strokovnega pregleda pa bodo zoper njega podali ustrezen ukrep.  

Danes zjutraj sta bili v prometni nesreči I. Kategorije zaradi nepravilnega prehitevanja med Doblarjem in Ušnikom udeleženi osebni vozili. Prometni policisti so 43–letnemu povzročitelju zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (prepoved prehitevanja, kršitev 52. člena ZPrCP) izdali plačilni nalog.

Danes nekaj minut po 1. uri ponoči so policiste obvestili o kršitvi javnega reda v zasebnih prostorih enega od stanovanjskih blokov na območju Idrije, kjer je preglasna glasba motila sosede pri nočnem počitku. Policisti PP Idrija so občanu zaradi kršitve določb Zakona o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

Včeraj popoldan so policiste obvestili, da je na relaciji Col - Črni Vrh obstalo tovorno vozilo, španskih registrskih številk, ki je oviralo promet v smeri Črne Vrha nad Idrijo. Na kraju so ugotovili, da je zaradi snega zdrsnilo tuje tovorno vozilo. Vozniku, državljanu Romunije, so policisti zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (zima in zimske razmere, kršitev določil 29. člena ZPrCP) izdali plačilni nalog. Kasneje so za tuje tovorno vozili na kraju poskrbeli delavci cestnega podjetja.

Včeraj popoldan je voznica osebnega avtomobila med vožnjo med naseljem Gorje in vasjo Zakriž zadela divjad. Na vozilu je po trku z divjadjo nastala majhna poškodba.

Policisti ob tem opozarjajo, da se tovrstne nesreče pogosto dogajajo v večernih urah oz. jutranjih urah in Velja opozorilo vsem udeležencem v cestnem prometu, da na krajih oz. odsekih, ki so opremljeni z ustrezno prometno signalizacijo oz. znaki, ki opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto in tam, kjer so opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove ter travnate površine, vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo. Samo tako morebiti lahko preprečili nesrečo.

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
26.02.2024
5°C / 14°C
torek
27.02.2024
3°C / 13°C
sreda
28.02.2024
9°C / 12°C