PAZITE NA DIVJAD!

Torek, 14. marec 2023

Danes dopoldan so novogoriški policisti v Novi Gorici in v Šempetru pri Novi Gorici obravnavali tatvino več avtomobilskih katalizatorjev. Po sedanjih ugotovitvah je neznani storilec iz parkiranih osebnih avtomobilov (znamke VW, Mazda, Škoda in Honda) na Goriškem odtujil katalizatorje in s tem oškodovancem povzročil za več sto evrov materialne škode. Policisti PP Nova Gorica nadaljujejo s preiskavo okoliščin.

Policisti PP Nova Gorica so včeraj obravnavali nedavno poškodovanje osebnega avtomobila v Novi Gorici. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je neznani storilec pristopil do avtomobila na parkirišču pred stanovanjskim blokom in z neznanim ostrim predmetom poškodoval vozilo (poškodba prednjega blatnika in zadnjih vrat vozila). S tem je bila lastniku vozila oz. oškodovancu povzročil materialno škodo za približno 300 evrov, a ta ni podal predloga za pregon kaznivega dejanja.

Policisti PP Ajdovščina so včeraj dopoldan obravnavali tatvino goriva na območju naselja Planina (občina Ajdovščina). Po prvih podatkih je neznani storilec v zadnjih dneh iz rezervoarjev dveh delovnih strojev (bagerjev) iztočil za približno 470 evrov goriva. Oškodovanca pa ni podal predloga za pregon kaznivega dejanja.

Včeraj zvečer so policiste obvestili o delovni nezgodi v eni od gospodarskih družb na območju naselja Batuje, kjer se je med delom oz. rezanjem kovine s kotno brusilko lažje poškodoval delavec (utrpel je površinske rane). Kasneje so poškodovanega delavca oskrbeli v šempetrski bolnišnici. Policisti so tujo krivdo izključili.

Včeraj so policiste obvestili, da je voznik osebnega avtomobila v bližini vasi Log pod Mangartom (občina Bovec) v nedeljo, 12. marca zvečer, povozil srno. Po trku je na vozilu nastala majhna poškodba.

Včeraj zvečer so prometni policisti obravnavali povoženje srne tudi med Dolgo Poljano in Budanjami. Na vozilu je po trku nastala majhna materialna škoda, srna pa je s kraja pobegnila.

Tudi tokrat policisti PU Nova Gorica opozarjajo, da se tovrstne nesreče pogosto dogajajo v večernih oz. jutranjih urah. Tako velja opozorilo vsem udeležencem v cestnem prometu, da na krajih oz. odsekih, ki so opremljeni z ustrezno prometno signalizacijo oz. znaki, ki opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto in tam, kjer so opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove ter travnate površine, vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo.

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
23.04.2024
7°C / 12°C
sreda
24.04.2024
7°C / 14°C
četrtek
25.04.2024
6°C / 15°C