POSKUS VLOMA

Torek, 28. marec 2023

Včeraj popoldan so policisti v Tolminu ustavili 55-letno voznico osebnega avtomobila brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so vozilo zasegli, zoper voznico pa podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Včeraj popoldan so policiste obvestili o vlomu v osebno vozilo v Prevali na območju sosednje Italije, v neposredni bližini državne meje s Slovenijo oz. blizu naselja Vipolže (občina Brda). Ugotovili so, da je neznani storilec prejšnjega dne oz. v nedeljo, 26. marca v popoldanskih urah, v času krajše odsotnosti oškodovancev z območja Severne Primorske, vlomil v parkirano vozilo in iz notranjosti avtomobila ukradel žensko torbico z vsebino (v njej je oškodovanka imela poleg denarnice tudi druge osebne dokumente). O kaznivem dejanju so oškodovanci obvestili tamkajšnje italijanske varnostne organe. Ob tem so ugotovili, da je neznanec v nedeljo popoldne že opravil dvig gotovine z odtujeno bančno kartico na enem od bančnih avtomatov v Goriških Brdih ter dvig gotovine z ukradeno bančno kartico tudi naslednjega dne na enem od bankomatov na Goriškem. Okoliščine kaznivih dejanj policija še preiskuje.

Policisti PP Ajdovščina so včeraj popoldan obravnavali prometno nesrečo I. kategorije v semaforiziranem križišču v Ajdovščini. Policisti so z ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila, državljan BiH, včeraj vozil po Tovarniški Ulici proti uvozu na hitro cesto H4. Ko je v semaforiziranem križišču ob zeleni luči na semaforju zapeljal naravnost k uvozu na hitro cesto H4, je v križišče zapeljal tudi voznik drugega osebnega vozila, državljan Kitajske (povzročitelj). Med vozili je zaradi izsiljevanja prednosti prišlo do trčenja, nihče od udeležencev nezgode pa ni bil telesno poškodovan. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška pa so kitajskemu vozniku izdali plačilni nalog.

Danes dopoldan so policisti PP Nova Gorica obravnavali poskus vloma v enega od objektov v Šempetru pri Gorici, kjer je neznani storilec v zadnjih dneh skušal vlomiti vrata v zadnjem delu stavbe, vendar je kasneje od dejanja odstopil, ne da bi vrata odprl in vstopil v notranji prostor. S tem je povzročil za približno 200 evrov materialna škode. Policisti okoliščine kaznivega dejanja še preiskujejo.

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.05.2024
11°C / 24°C
nedelja
26.05.2024
10°C / 27°C
ponedeljek
27.05.2024
13°C / 28°C