VEČ PROMETNIH NESREČ

Torek, 30. maj 2023

Včeraj dopoldne so policisti PP Nova Gorica obravnavali prometno nesrečo z  materialno  škodo v Kromberku pri Novi Gorici z udeležbo  dveh  osebnih vozil. 73-letni voznik  osebnega  avtomobila,  državljan  Nemčije, je  vozil  iz parkirišča pri večjem  trgovskem  centru proti izvozu, pri tem pa ni  vozil  po pravem delu ceste. Posledično je pri zavijanju v levo čelno trčil  v  osebni  avtomobil,  ki  ga je pravilno po voznem pasu vozil drugi 74–letni  voznik avtomobila. V prometni nesreči nihče od udeležencev ni bil telesno   poškodovan.  Policisti  so  73-letnemu  nemškemu  vozniku  zaradi odgovornosti  za  storitev  prekrška  po Zakonu o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

Včeraj zjutraj so policiste obvestili o prometni nesreči s pobegom izven naselja Slap ob Idrijci. Na  kraju  je bilo z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da je voznik tovornega vozila peljal po glavni cesti iz Slapa ob Idrijci proti Dolenji Trebuši. Ko je  pripeljal  v  levi nepregledni ovinek mu je v nasprotni smeri pripeljal voznik  minibusa,  zaradi vožnje voznika minibusa po nasprotnem voznem pasu pa  je  med  omenjenimi  vozili  prišlo  do  trčenja z vzvratnimi ogledali. Zaenkrat  še  neznani  voznik minibusa je s kraja prometne nesreče odpeljal dalje  v  smeri  naselja  Most  na  Soči  ne da bi drugemu udeležencu nudil ustrezne  podatke oz. o tem obvestil Policijo. Tolminski policisti so sicer lastništvo  minibusa  že  ugotovili  in bodo glede na vse ugotovitve podali ustrezen ukrep.

Včeraj  zjutraj,  so  policisti  v  Novi Gorici obravnavali sum kaznivega  dejanja  poškodovanja tuje stvari na škodo gospodarske družbe. Neznanec je s sprejem popisal vrata oz. fasado  objekta. Po dejanju je kraj zapustil in odšel neznano kam. Z omenjenim dejanjem je bila gospodarski družbi povzročena materialna škoda za  približno  200  evrov. 

Včeraj pozno popoldne, so policisti PP Nova Gorica obravnavali tatvino  ženskega  gorskega  kolesa  znamke  X-Fact,  neonsko zelene barve, izpred  cerkve v Šempetru pri Gorici. Okoliščine kaznivega dejanja policija še preiskuje.

Danes zjutraj so  bili  obveščeni  o  prometni  nesreči v  Banjšicah, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Voznica začetnica je vozila po lokalni cesti iz smeri  Kala proti zaselku Lohke.  Izven naselja Lohke na ravnem delu ceste, ki  poteka v klancu navzgor, je zaradi neurejenega desnega roba  vozišča  zapeljala  z levimi kolesi avtomobila čez ločilno prekinjeno črto  na  nasprotno  smerno vozišče. Pred premikom z vozilom se s pogledi v vzvratna  ogledala  in  preko  ramena,  da  bi  premostila  mrtvi  kot,  ni prepričala, da lahko to stori brez nevarnosti za druge udeležence v cestnem prometu  ali  premoženje. V tem času jo je namreč prehiteval voznik drugega osebnega  avtomobila, ki je s prednjim desnim delom svojega vozila trčil v zadnji  del  njenega avtomobila. Pri trčenju je nastala materialna škoda na obeh udeleženih vozilih. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o  pravilih cestnega prometa je bil voznici izdan plačilni nalog.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
26.09.2023
13°C / 28°C
sreda
27.09.2023
12°C / 28°C
četrtek
28.09.2023
13°C / 28°C