POŽAR, MOTORISTI IN DIVJAD

Sreda, 07. junij 2023

Danes zjutraj  so  policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o požaru  v  proizvodni  hali  ene  od  gospodarskih  družb v naselju Godovič (občina  Idrija).  Pri  gašenju požara je sodelovalo večje število gasilcev (gasilci  PGD  Godovič, Idrija, Sp. Idrija, Črni Vrh, Dole in Zavratec). Po prvih  podatkih je v požaru pogorela različna strojna oprema, delovni stroj in  drugi  predmeti,  nastala je tudi večja škoda na samem objektu. Po prvi oceni  oškodovanca  je zaradi požara nastala velika materialna škoda, sicer pa  nastala  škoda še ni dokončno ugotovljena oz. se še ocenjuje. Prav tako vzrok  omenjenega  požara  in  druge  okoliščine policija v tem trenutku še ugotavlja. Glede  omenjenega   dogodka   je   Policija   obvestila  tudi preiskovalnega  sodnika  Okrožnega  sodišča  in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.


Policisti  PPP Nova Gorica so danes v nočnem času, v Novi Gorici ustavili 41-letnega voznika osebnega avtomobila. Slednjemu je  bil  odrejen tudi hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom  prepovedanih  drog,  psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi.  Rezultat  hitrega  testa  je  bil  pozitiven  na  prepovedane droge (kokain), zato  je  bil vozniku v nadaljevanju odrejen strokovni pregled v zdravstveni  ustanovi, ki ga je voznik odločno odklonil. Prometni policisti so  mu  prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje,  zoper  kršitelja  bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.


Včeraj popoldne so policiste obvestili še o prometni nesreči na cesti  Spodnja Branica – Gaberje, kjer je padel in se poškodoval tuj voznik motornega  kolesa.  Novogoriški  prometni  policisti  so  ugotovili,  da je 61–letni motorist, državljan Velike Britanije zaradi neprilagojene hitrosti v  levem  ostrem  nepreglednem  ovinku  zapeljal naravnost na travnik in po približno 70  metrih  pri vračanju nazaj na vozišče trčil v zaščitni kamen vodnega  propusta.  Po trčenju je britanski motorist padel po vozišču in se predvidoma lažje telesno poškodoval. Poleg prometnih policistov in gasilcev GRC Ajdovščina so na kraju posredovali tudi reševalci NMP ZD Ajdovščina, ki so  poškodovanega  motorista na kraju oskrbeli in nato z reševalnim vozilom odpeljali   na   nadaljnje  zdravljenje  v  šempetrsko  bolnišnico.  Tujemu motoristu  je  bila izrečena globa.


Danes ponoči je bila Policija obveščena, da je voznik kombija med  vožnjo  po  hitri  cesti od razcepa Nanos proti Vipavi, približno kilometer   pred  počivališčem  Mlake  zbil jelena.  Poleg  prometnih policistov so na kraju posredovali tudi gasilci GRC  Ajdovščina in uslužbenci DARS-a. V prometni nesreči z materialno škodo nihče  ni  bil poškodovan. Policisti PPP Nova Gorica so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.


Prav  tako  so  bili  danes zjutraj obveščeni še o povoženju divjadi  v  naselju  Cerkno,  kjer  je  voznik kombija zbil srno.  In pa še v Starem selu,  kjer je voznik avtomobila povozil srno. Po trku z omenjeno  divjadjo  je v obeh primerih na  osebnih vozilih nastala materialna škoda.  Foto: PGD GodovičKomentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
22.07.2024
20°C / 34°C
torek
23.07.2024
20°C / 34°C
sreda
24.07.2024
19°C / 32°C