VLOMILI V VEČ OBJEKTOV NA TOLMINSKEM

Ponedeljek, 13. november 2023

Včeraj se je na Gradiški Turi (občina Vipava) poškodovala 57-letna planinka iz osrednje Slovenije. Med potjo proti Gradiški Turi ji je zdrsnilo, pri padcu si je poškodovala nogo (sum zloma gležnja).  

Na Tolminskem so policisti obravnavali več vlomov.
Včeraj so obravnavali nedavni vlom v stanovanjsko hišo v Tolminu, okoli poldneva so bili obveščeni o vlomu skozi okno v pritličju stanovanjske hiše v naselju Čiginj (občina Tolmin), zgodaj popoldne pa so obravnavali še vlom skozi vhodna vrata v nenaseljeno stanovanjsko hišo v Tolminu. Iz nobenega od objektov nič ni bilo ukradeno.
O vseh navedenih kaznivih dejanjih je Policija obvestila pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici). Policisti PP Tolmin okoliščine vlomov v stanovanjske objekte še preiskujejo.  

V soboto so bili obveščeni o prometni nesreči na cesti Hruševlje – Neblo (občina Brda), kjer se je osebno vozilo prevrnilo na streho. 53–letna voznica osebnega avtomobila, državljanka Italije (v vozilu je bil tudi 64–letni sopotnik) je vozila proti naselju Neblo. Med vožnjo je pred mostičkom zapeljala oz. vozila po levi strani vozišča in  trčila v ograjo mostička ter se z vozilom vred prevrnila na streho.

Včeraj so novogoriški prometni policisti obravnavali prometno nesrečo v Novi Gorici (Rejčeva ulica), kjer je 35–letna voznica osebnega avtomobila na parkirišču (med bazenom in stanovanjskim blokom) pri vzvratni vožnji zadela starejšega pešca.
Včeraj pozno zvečer, so policisti PP Nova Gorica obravnavali prometno nesrečo v Brdih, v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. 60–letni voznik avtomobila je peljal po regionalni cesti iz Kojskega proti naselju Vrhovlje pri Kojskem. Ko je pripeljal do levega preglednega ovinka je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča z desnim bočnim delom avtomobila oplazil kamniti podporni zid in nato z vozilom zapeljal na travnato brežino, kjer je osebno vozilo pristalo na strehi.

Pretekli konec tedna so policisti ustavili kar nekaj voznikov, za katere se je izkazalo, da so vozili pod vplivom alkohola.
- V petek so v Novi Gorici ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal, da je bil pod vplivom alkohola (0,88 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka).
- V soboto so na Tolminskem ustavili 41–letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal, da je imel v organizmu 0,82 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.
- Prometni policisti so včeraj v nočnem času, na območju Nove Gorice ustavili 40–letnega voznika avtomobila in tudi njemu je rezultat odrejenega preizkusa alkoholiziranosti pokazal, da je bil pod vplivom alkohola (0.64 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka).

Prometni policisti so v soboto v Novi Gorici ustavili in kontrolirali 43-letnega voznika osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
10.12.2023
2°C / 10°C
ponedeljek
11.12.2023
2°C / 11°C
torek
12.12.2023
2°C / 13°C