PESTER VIKEND - VLOMI, PROMETNE NESREČE, ALKOHOL

Nedelja, 16. junij 2024
Policisti PP Ajdovščina so v soboto, 18. novembra, obravnavali vlom v stanovanjsko hišo na območju naselja Šmarje pri Ajdovščini. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v času od petka, 17. novembra popoldne do sobote, 18. novembra dopoldne, s pomočjo neznanega predmeta vlomil vhodna vrata stanovanjske hiše in vstopil ter pregledal notranjost objekta ter druge prostore. Po prvih podatkih je neznani storilec ukradel gotovino in zlatnino; višino nastale škode oškodovanci še ocenjujejo.


Policija je bila včeraj, 19. novembra, obveščena o nedavnem vlomu skozi vhodna vrata v kočo na Čavnu (omenjena planinska postojanka se nahaja med Velikim Modrasovcem in Malo goro na obrobju Trnovskega gozda). Po sedanjih ugotovitvah iz omenjene koče ni bilo ničesar odtujenega, nastala je materialna škoda za približno 200 evrov. 


Včeraj, 19. novembra v večernih urah, so bili obveščeni o tatvini goriva na parkirišču počivališča Mlake ob hitri cesti H4 pri Vipavi. Na kraj je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec med vikendom pristopil do tujega tovornega vozila znamke Mercedes Benz, litvanskih registrskih številk in iz rezervoarja vozila iztočil oz. ukradel približno 150 litrov dizelskega goriva. S tem nezakonitim ravnanjem je neznanec gospodarski družbi iz Litve povzročil za 240 evrov materialne škode.


Danes, 20. novembra ob 5.53, so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na cesti Grgar - Grgarske Ravne (Mestna občina Nova Gorica), v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Po sedaj zbranih podatkih je 37-letni voznik avtomobila peljal po lokalni cesti iz smeri naselja Grgarske Ravne proti Grgarju. Med vožnjo na omenjeni relaciji, kjer vozišče poteka v desni nepregledni ovinek po klancu navzdol, ni vozil na zadostni razdalji od desnega roba vozišča, da bi promet potekal normalno. Z vozilom je zapeljal desno izven vozišča, kjer je z prednjim desnim delom avtomobila trčil v brežino, kmalu zatem izgubil oblast nad vozilom, na koncu pa je omenjeno vozilo odbilo v levo čez vozišče ter se ustavilo izven vozišča. V prometni nesreči je bil voznik predvidoma lažje poškodovan.


Danes, 20. novembra ob 6.58, so bili obveščeni o prometni nesreči III. kategorije na cesti Branik – Štanjel, pred naseljem Branik (Mestna občina Nova Gorica), kjer sta trčili dve osebni vozili. Policisti PP Nova Gorica so na kraju z zbiranjem obvestil in ogledom med drugim ugotovil, da je voznica avtomobila peljala v smeri Branika in v preglednem ovinku prehitevala neznan tovorni avtomobil. V tistem trenutku je iz nasprotne smeri pripeljal voznik osebnega avtomobila. Pred trčenjem se je voznica z vozilom umikala levo, voznik pa desno na travo, kjer je med njunimi vozili prišlo do trčenja. Njegovo vozilo je po trčenju zapeljalo v bližnje trte, vozilo povzročiteljice pa je obstalo na vozišču. V prometni nesreči je bil voznik predvidoma huje telesno poškodovan, prav tako je bila poškodovana omenjena voznica avtomobila.


Včeraj, 19. novembra ob 18.15, so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na območju naselja Neblo (občina Brda). Z ogledom kraja prometne nesreče in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 46–letni voznik osebnega avtomobila, državljan Italije vozil po regionalni cesti iz Neblega v smeri Italije. Med vožnjo je zaradi neprilagojene hitrosti v blagem desnem ovinku s cestišča zapeljal v obcestni jarek, vozilo je bilo prevrnjeno na streho. Voznik po nezgodi zdravniške pomoči ni iskal. V nadaljevanju postopka so mu policisti odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je bil pod vplivom alkohola (0.90 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Zoper povzročitelja prometne nesreče je bil na okrajno sodišče podan obdolžilni predlog.


V soboto, 18. novembra v dopoldanskem času, so bili obveščeni, da se je v okolici Tolmina z motorno žago poškodoval starejši občan. Slednji je na lastni domačiji na Tolminskem žagal drva in se lažje poškodoval (poškodba noge). Kasneje so ga zdravniško oskrbeli v ZD Tolmin. Policisti PP Tolmin so tujo krivdo izključili.

Vožnja pod vplivom alkohola in prepovedanih drog

- Včeraj, 19. novembra, dva v Novi Gorici, enega v Dornberku, v soboto pa na območju Volčje Drage.

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
16.06.2024
15°C / 27°C
ponedeljek
17.06.2024
15°C / 29°C
torek
18.06.2024
16°C / 30°C