POTRJENA IN DOKONČNO UGOTOVLJENA IDENTITETA NAJDENEGA TRUPLA NA BOVŠKEM

Petek, 09. februar 2024

S Policijske uprave Nova Gorica so sporočili, da preklicujejo iskanje pogrešanega 55-letnega državljana Nemčije, ki je bil od 25. avgusta 2023 dalje nastanjen v enem od namestitvenih objektov v Bovcu in je bil nazadnje opažen 26. avgusta 2023, kasneje pa se je njim izgubila vsakršna sled. 

Kljub številnim izvedenim aktivnostim v naslednjih mesecih pogrešani nemški državljan ni bil najden. Policija je bila 26. decembra 2023 obveščena, da je občan na težko prehodnem terenu med Zavrzelnim in Ravnim Lazom na Bovškem, na približno 900 metrov nadmorske višine, naletel na neidentificirano in neprepoznavno truplo. Policisti so na kraju najdbe trupla našli tudi osebne stvari, na podlagi katerih je bilo mogoče sklepati, da gre najverjetneje za pogrešano osebo. Slednje je bilo potrjeno ta teden oz. v torek, 6. 2. 2024 na podlagi prejetih rezultatov forenzične preiskave, ki jo je opravil Nacionalni forenzični laboratorij v Ljubljani.    

V okviru dosedanjih številnih izvedenih aktivnostih iskanja in najdbe pogrešanega 55-letnega državljana Nemčije je bilo ugotovljeno, da se je omenjeni moški 29. avgusta 2023 povzpel na gorski vrh Čukla  (gre za 1.766 metrov visok kopast vrh nad Bovcem, ki se dviga iznad južnega pobočja Rombona v Zahodnih Julijskih Alpah), kjer se je nato gibal po tamkajšnjih brezpotjih. Omenjeno gorsko območje je prepredeno z nekdanjimi frontnimi položaji in ostalinami iz časa 1. svetovne vojne. Veliko vojaških poti iz tega obdobja se zaključi na kraju prvih bojnih črt v zahtevnih gorskih brezpotjih kjer so tudi številne kraške jame, ponekod globoke tudi več sto metrov.

S preiskavo je bilo ugotovljeno, da je 55-letni državljan Nemčije  sestopu po brezpotju zašel v prepadno območje, kjer je prišlo do padca v globino in smrti zaradi posledic poškodb padca v globino. V okviru policijske preiskave tega primera ni bilo ugotovljenih znakov kaznivega dejanja oz. sumljivih okoliščin, zato so policisti Policijske postaje Bovec o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
24.02.2024
7°C / 14°C
nedelja
25.02.2024
5°C / 13°C
ponedeljek
26.02.2024
3°C / 13°C