VLOMILI V HIŠO V ROŽNI DOLINI PRI NOVI GORICI

Torek, 23. april 2024

Danes v dopoldanskem času so bili policisti obveščeni o vlomu skozi okno v stanovanjsko hišo v Rožni Dolini pri Novi Gorici. Po sedaj zbranih podatkih je bilo v omenjeni objekt vlomljeno tekom včerajšnjega dne, storilec je po izvršenem vlomu v notranjosti hiše našel ter ukradel različne predmete (zlat prstan, ročni uri, bižuterija) v vrednosti približno 1.100 evrov. Prav tako je zaradi vloma v objekt nastala posredna materialna škoda za nekaj sto evrov. Okoliščine kaznivega dejanja policisti PP Nova Gorica še preiskujejo.

Včeraj ob 21.29 so policisti PP Nova Gorica v Šempasu ustavili in kontrolirali 37-letnega voznika osebnega avtomobila. V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da slednji ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozniku je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti (rezultat je pokazal vrednost 0.39 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Policisti so mu vozilo skladno s prometno zakonodajo zasegli, zoper kršitelja cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Prav tako so policisti PP Idrija včeraj pozno popoldne, v naselju Godovič (občina Idrija) ustavili in kontrolirali voznika osebnega vozila. V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da slednji ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Kršitelju cestnoprometnih predpisov je bilo vozilo zaseženo, čaka ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Včeraj popoldne, so policisti v Novi Gorici starejšemu mladoletniku v postopku zasegli manjšo količino zelene posušene rastline zaradi suma, da gre za prepovedano drogo (konoplja). Policisti PP Nova Gorica so posušeno rastlino poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre za prepovedano drogo, bodo zoper mladoletnika ustrezno ukrepali zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Danes nekaj minut po polnoči, so policisti v Novi Gorici ustavili in kontrolirali 40–letno voznico osebnega avtomobila, državljanko Italije. Novogoriški policisti so ji v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge (kokain, opijati, amfetamini, metamfetamini), zato ji je bil v nadaljevanju odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki ga je odločno odklonila. Voznici je bila prepovedana nadaljnja vožnja, zoper voznico bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Danes zjutraj so policisti PP Bovec obravnavali povoženje divjadi blizu kraja Pri Skalci, na glavni cesti Tolmin – Kobarid. Ugotovljeno je bilo, da je je vozniku avtomobila med vožnjo iz Tolmina proti Kobaridu z desne strani pred vozilo nenadoma skočila divjad (srna) in jo zadel s prednjim delom vozila. Omenjena divjad je po trku z avtomobilom na kraju poginila, na vozilu je nastala materialna škoda (majhna poškodba). Kasneje je za poginulo divjad poskrbel član tamkajšnje lovske družine.

Prav tako so policisti PP Tolmin sinoči obravnavali povoženje divjadi na koncu naselja Idrsko (v smeri Tolmina), kjer je voznik osebnega avtomobila zadel divjad (jelena). Po trku z vozilom je divjad s kraja zbežala neznano kam, o povoženju divjadi so bili obveščeni člani tamkajšnje lovske družine.

Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji so policisti v obeh primerih odstopili od ogleda kraja prometne nezgode.

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
23.04.2024
7°C / 12°C
sreda
24.04.2024
7°C / 14°C
četrtek
25.04.2024
6°C / 15°C