VDOR V BANČNI RAČUN NA IDRIJSKEM

Torek, 23. april 2024

Idrijski policisti so včeraj na Idrijskem obravnavali napad na informacijski sistem. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec na zaenkrat še neugotovljen način s transakcijskega računa oškodovanke izvršil transakcije in si pridobil protipravno premoženjsko korist. Lastnici bančnega računa je bila s tem nezakonitim ravnanjem povzročena večja materialna škoda. Okoliščine kaznivega dejanja policija še preiskuje.

Včeraj zgodaj popoldne so bili policisti obveščeni, da so varnostniki v trgovskem centru na Goriškem zalotili moškega pri tatvini različnih prehranskih izdelkov, še preden je želel trgovino zapustiti z njimi brez plačila.

Sinoči se je zgodila hujša nesreča v semaforiziranem križišču v Novi Gorici, kateri sta bila udeležena 24-letna voznica osebnega avtomobila in 21-letni voznik motornega kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je voznica peljala iz smeri Prvomajske ulice proti Ulici Gradnikove brigade. 21-letnik je z motorjem vozil v nasprotni smeri in je zavijal levo, pri tem pa je voznici izsilil prednost. Med njunimi vozili je prišlo do trčenja, voznik motornega kolesa je pri tem utrpel telesne poškodbe. Zoper povzročitelja prometne nesreče bo podan ustrezen ukrep.


Danes zjutraj malo po peti uri se je zgodila prometna nesreča s pobegom na odseku hitre ceste H4 iz smeri Sela proti Ajdovščini. Voznik avtomobila znamke Hyundai je vozil po prehitevalnem pasu, na desnem voznem pasu pa je peljal drugi neznani voznik avtomobila znamke Škoda. Voznik Hyundaia je spremenil pas, brez da bi se prepričal, ali to lah in spremenil prometni pas ne da bi se prepričal, da to lahko stori varno za druge udeležence v cestnem prometu. Neznani voznik neznanega vozila (povzročitelj) je pri tem zadel oz. podrsal prednji desni odbijač drugega avtomobila. Po prometni nezgodi se je neznani voznik odpeljal (v smeri Ljubljane) naprej ne da bi drugemu udeležencu prometne nesreče nudil ustrezne podatke oz. o tem obvestil Policijo. Kljub vsem izvedenim ukrepom policisti povzročitelja prometne nesreče še niso izsledili.

Včeraj popoldneso policisti v Novi Gorici 36–letnemu moškemu v postopku zasegli delce zelene posušene rastline zaradi suma, da gre za prepovedano drogo (konoplja). Policisti so zasežene rastlinske delce poslali v nadaljnjo analizo in če bo rezultat preliminarnega testa pozitiven, bodo zoper omenjeno osebo uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Sinoči so policisti PP Nova Gorica obravnavali poškodbo vozila na parkirnem prostoru v Novi Gorici (Ulica Gradnikove brigade). Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik neznanega vozila pri nepravilnem premiku poškodoval zadnji del drugega osebnega vozila. Ko bodo novogoriški policisti pobeglega voznika izsledili, bodo zoper njega uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa (nepravilen premik z vozilom, kršitev prvega odstavka 42. člena ZPrCP). 

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
23.04.2024
7°C / 12°C
sreda
24.04.2024
7°C / 14°C
četrtek
25.04.2024
6°C / 15°C