ROP SREDI NOVE GORICE

Sreda, 20. marec 2024

Danes ponoči je bila policija obveščena o roparski tatvini 47-letne ženske v Novi Gorici, ki se je pripetila med Vojkovo cesto in Kidričevo ulico. Policisti PP Nova Gorica so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je oškodovanka peš hodila po Vojkovi cesti v smeri ene od novogoriških igralnic v središču mesta. Na poti je do občanke pristopil neznanec. Ki je bil skrit v grmovju in od nje zahteval denarnico. V tistem trenutku je izza njenega hrbta pristopil še drugi neznanec, ki je ob sebi imel kolo in ji v nadaljevanju z uporabo sile z leve rame iztrgal torbico, v kateri je imela gotovino, mobilni telefon, bonitetne kartice in druge predmete. Storilca sta po storjenem kaznivem dejanju s kolesom in ukradenimi predmeti zbežala v smeri Kidričeve ulice in središča mesta, nato pa se je za njima izgubila vsakršna sled.

Oškodovanka med kaznivim dejanjem na srečo ni utrpela telesnih poškodb. Kljub številnim izvedenim policije storilca še ni izsledila. S tem dejanjem sta nepridiprava oškodovanki povzročila za nekaj sto evrov materialne škode, o varnostnem dogodku je Policija obvestila tudi preiskovalna sodnico Okrožnega sodišča in okrožno državno tožilko v Novi Gorici. Policisti PP Nova Gorica skladno z usmeritvami Okrožnega državnega tožilstva v Novi Gorici nadaljujejo s preiskavo vseh okoliščin navedenega kaznivega dejanja ropa.


Policisti Policijske postaje Nova Gorica pozivajo vse morebitne očividce oz. vse, ki bi lahko nudili koristne informacije glede ropa oz. obeh storilcev, da se zglasijo na Policijski postaji Nova Gorica, telefon: (05) 303 44 00, elektronski naslov: pp_nova_gorica.pung@policija.si) ali na najbližji policijski postaji . Pokličete lahko tudi na intervencijsko številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

 

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
23.04.2024
7°C / 12°C
sreda
24.04.2024
7°C / 14°C
četrtek
25.04.2024
6°C / 15°C