NA VIPAVSKEM KRADLI OBROČE ZA DIRKALNO KOLO, NA GORIŠKEM IN CERKLJANSKEM PROMETNE NESREČE S POBEGOM

Sreda, 12. junij 2024

Na Vipavskem kradli obroče za dirkalno kolo

Danes, 12. junija dopoldne, so policisti obravnavali tatvino iz nezaklenjene garaže na območju naselja Vrhpolje (občina Vipava), kjer je neznani storilec pred kratkim odtujil tri obroče za dirkalno kolo (specialko). S tem kaznivim dejanjem je bila oškodovancu povzročena skupna materialna škoda za približno 800 evrov. Policisti PP Ajdovščina bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prometni nesreči I. kategorije s pobegom na Goriškem...

- Policisti Policijske postaje Nova Gorica so včeraj, 11. junija ob 18.28, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije s pobegom, ki se je zgodila med 13. in 16.30 uro v Solkanu. Po prvih zbranih podatkih je neznani voznik neznanega vozila trčil in poškodoval parkiran avtomobil znamke Alfa Romeo in s kraja odpeljal ne da bi oškodovancu nudil ustrezne podatke oz. o tem obvestil policijo. Pobegli voznik še ni bil izsleden, ko ga bodo policisti PP Nova Gorica izsledili, bodo zoper njega uvedli prekrškovni postopek.

- Včeraj, 11. junija v zgodnjih večernih urah, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom med Novo Gorico in naseljem Bate (Mestna občina Nova Gorica). Ugotovljeno je bilo, da je voznik avtomobila peljal iz Grgarskih Raven proti naselju Bate. Blizu ene od stanovanjskih hiš je zavijal desno in predhodno smer nakazal s smerokazom, takrat pa se je v zadnji del njegovega vozila zaletel zaenkrat še neznani voznik drugega osebnega avtomobila, temnejše barve, ki je po trčenju s kraja odpeljal dalje ne da bi drugemu udeležencu nudil ustrezne podatke oz. o tem obvestil Policijo. Nastala je materialna škoda. Ko bo pobegli voznik izsleden, bodo policisti PP Nova Gorica zoper kršitelja cestnoprometnih predpisov uvedli prekrškovni postopek.

....in na Cerkljanskem


Včeraj, 11. junija ob 13.56, so policiste obvestili o prometni nesreči I. kategorije s pobegom na območju naselja Cerkno. Ugotovljeno je bilo, da je voznik tovornega vozila peljal po regionalni cesti iz Cerknega proti Želinu. Ko je voznik tovornega vozila pripeljal v blagi desni in nepregledni ovinek je v nasprotni smeri pripeljal neznani voznik drugega tovornega vozila znamke Ford (kombi), neznanih registrskih številk, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom. V nadaljevanju ga je zaneslo na nasprotni vozni pas, pri tem pa z zadnjim desnim delom tovornega vozila trčil v prednje levo vzvratno ogledalo drugega tovornega vozila. Neznani voznik kombija je po trku s kraja odpeljal ne da bi drugemu udeležencu nudil ustrezne podatke oz. o tem obvestil policijo. Ko bo povzročitelj prometne nezgode izsleden, bo zoper njega uveden prekrškovni postopek.

Prometna nesreča I. kategorije z materialno škodo v Goriških Brdih

Včeraj, 11. junija ob 15.39, je bila Policija obveščena o prometni nesreči I. kategorije na območju naselja Dobrovo (občina Brda). Ugotovljeno je bilo, da je 42-letni voznik osebnega avtomobila (povzročitelj) vozil iz Medane proti naselju Dobrovo. Ko je pripeljal v desni nepregledni ovinek v neposredni bližini ene od stanovanjskih hiš izven naselja Dobrovo, je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom in posledično s prednjim  desnim delom trčil v desno kovinsko varnostno ograjo, z zadnjim levim delom avtomobila pa je trčil v prednji levi del avtobusa, ki je v tistem trenutku pripeljalo iz Dobrovega proti Medani. V prometni nezgodi nihče ni bil poškodovan, povzročitelju je bil zaradi kršitve prometne zakonodaje izdan plačilni nalog.  


Vožnja pod vplivom alkohola


- Policisti Postaje prometne policije so danes, 12. junija ob 13.45, na glavni cesti v Rožni Dolini pri Novi Gorici ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola (0,86 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

- Včeraj, 11. junija v popoldanskem času, so policisti v Kobaridu ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Tudi njemu je rezultat odrejenega preizkusa alkoholiziranosti pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (0,89 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Tudi njemu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče. 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
22.07.2024
20°C / 34°C
torek
23.07.2024
18°C / 35°C
sreda
24.07.2024
19°C / 33°C