NA GORIŠKEM PRIŠLO DO FIZIČNEGA SPORA, NA TOLMINSKEM MUČILI MAČKO

Sreda, 03. julij 2024

Neznanec z odtujeno bančno kartico opravil več dvigov gotovine

Včeraj, 2. julija v popoldanskem času, so bili policisti obveščeni o nedavni tatvini denarnice iz odklenjenega osebnega avtomobila na območju Policijske postaje Ajdovščina. Neznani storilec je pred kratkim oz. v času med 30. junijem in 2. julijem 2024 na neznanem kraju iz osebnega avtomobila odvzel žensko denarnico, v kateri je oškodovanka imela poleg osebnih dokumentov in bančnih kartic tudi gotovino. Neznani storilec je včeraj popoldne na bankomatu v Ajdovščini z odtujeno bančno kartico opravil dva dviga gotovine v skupni vrednosti 250 evrov. Okoliščine kaznivega dejanja policisti PP Nova Gorica še preiskujejo.

Neznanec se je v Novi Gorici znesel nad parkiranim vozilom

Včeraj, 2. julija ob 14.42, so policisti obravnavali poškodovanje parkiranega osebnega avtomobila v Novi Gorici. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec včeraj pristopil do omenjenega vozila in na pokrovu motorja z neznanim predmetom povzročil poškodbo (globoka vreznina) v dolžini 60 cm. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti PP Nova Gorica o vseh ugotovitvah navedenega kaznivega dejanja s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Poškodovana domača žival

Policisti PP Tolmin so včeraj, 2. julija v popoldanskem času, obravnavali primer poškodovanja domače živali (mačke) v bližnji okolici Tolmina. Kasneje so mačko odpeljali k veterinarju, kjer so ji oskrbeli rano; v telesu poškodovane mačke je bil najden metek zračne puške. V skladu z usmeritvami novogoriškega Okrožnega državnega tožilstva policisti PP Tolmin primer preiskujejo v smeri suma kaznivega dejanja mučenja živali (po 341. členu KZ-1).

Vožnja pod vplivom alkohola

Včeraj, 2. julija ob 13.17, so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica v naselju Miren (občina Miren – Kostanjevica) imeli v postopku voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je bil slednji pod vplivom alkohola (0,75 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, čaka ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.


V fizičnem sporu na Goriškem ena oseba telesno poškodovana

Včeraj, 2. julija popoldne, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili, da je v enem od naselij v Mestni občini Nova Gorica prišlo do fizičnega spora med dvema osebama. V omenjenem sporu se je eden od udeležencev spora fizično znesel nad drugim moškim, ki je pri tem utrpel telesne poškodbe. Zaradi prejetih udarcev in nastalih poškodb je eden od udeležencev spora kasneje poiskal zdravniško pomoč v šempetrski bolnišnici. O varnostnem dogodku smo obvestili tudi Državno tožilstvo v Novi Gorici. Skladno z usmeritvami Okrožnega državnega tožilstva policisti PP Nova Gorica primer preiskujejo v smeri suma kaznivega dejanja Lahka telesna poškodba.

Povoženje divjadi


Včeraj, 2. julija ob 22.49, so bili policisti obveščeni, da je voznik osebnega avtomobila izven naselja Šmarje, med vožnjo iz Šmarij proti Spodnji Branici, zbil divjega prašiča. Po trku je omenjena divjad s kraja zbežala neznano kam.  Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji, so policisti PP Ajdovščina odstopili od ogleda kraja prometne nezgode.  

Prav tako so bili danes, 3. julija ob 3.28 v nočnem času, policisti obveščeni o povoženju divjadi v Kromberku pri Novi Gorici, kjer je voznik tovornega vozila zbil divjad. Omenjena divjad je po trku s tovornim vozilom poginila.  Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji, so policisti PP Nova Gorica odstopili od ogleda kraja prometne nezgode.   

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
22.07.2024
20°C / 34°C
torek
23.07.2024
18°C / 35°C
sreda
24.07.2024
19°C / 33°C