MEDVED DELUJE LOKALNO IN GLOBALNO - DOPOLNJENO

Sreda, 27. oktober 2021

Včeraj smo na naše uredništvo prejeli fotografijo, iz katere je razvodno, da si je kosmatinec tokrat za kosilo izbral čebelje družine pri Blažičku na Reki. Prejeli smo tudi novico o podobnem dogodku na sosednji Straži (spodnja fotografija)

Podobni dogodki so postali že stalnica v tem okolju, a tokratna sta opozoril še ne dvoje stvari.

Nedvomno je teh zveri v Sloveniji preveč. Še en dokaz, da bi se odgovorni na ministrstvih zamislili o tem, ali je vse večja medvedja populacije še primerna in dovolj varna za dvomilijonsko Slovenijo.

Če pa pogledamo na problem z bolj razvedrilne strani, pa zlahka zapišemo, da je žival  razmišlja bolj globalno kot ideologi turističnega razvoja Cerkljanske. Nekoč smo na eni izmed občinskih sej slišali, da  povezovanje s turizmom v Idriji ni v prvem planu, saj Cerkno gradi lastno zgodbo, v nekaterih primerih (oh, kako se to sliši) celo butični turizem.
In medved je ta pravila prekršil. Nehote je povezal že skoraj domače okolje v okolici Idrije in Spodnje Idrije s parkom Divje babe, kjer se očitno želi predstaviti kot gost, ki je v tem okolju pred  50 tisoč leti sobival z neandertalcem. Ga bodo vzeli za svojega?

Ivan Seljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!

V tej rubriki so objavljeni komentarji sodelavk in sodelavcev ter poslušalk in poslušalcev, ki nam podpisane pošljejo na naslov: info@primorskival.si. Vabimo vas k sodelovanju!

Preberite tudiPozabljeno geslo?

 

sobota
13.07.2024
20°C / 32°C
nedelja
14.07.2024
19°C / 34°C
ponedeljek
15.07.2024
19°C / 35°C