NA SLAPU OB IDRIJCI ZADOVOLJNI S PRIREDITVIJO "COPACABANA CUP"

Ponedeljek, 17. julij 2017

Športno društvo Fonex Slap ob Idrijci je tradicionalno športno prireditev dnevi športa v letošnjem letu preimenovala v "Copacabana cup" Prireditev se je namreč od petka do nedelje odvijala na tamkajšnjem športnem parku  ki zaokrožuje svojo celoto  z eno najlepših naravnih plaž ob reki Idrijci.
Že sam tradicionalni malo nogometni turnir je tokrat presegel pričakovanja saj se ga je udeležilo petnajst kvalitetnih ekip iz Slovenije in ekipa iz sosednje Italije.


Vrhunec dogajanja je bil vsekakor v soboto popoldne. Takoj po popoldnevu se je nadaljeval malo nogometni turnir z tekmami v dveh skupinah iz katerih sta v nadaljevanje tekmovanja oziroma četrt finale napredovali po dve ekipi iz vsake skupine.


Med tem tekmovanjem se je na reki Idrijci odvijal "čišpa show" ki ga je organiziral poznani domačin Igor Kogoj. Obudili so se nekoč že tradicionalni skoki iz 10 metrskega mostu v reko Idrijco, kar je pritegnilo tudi precej obiskovalcev. Pred nadaljevanjem turnirja v izločilnem delu sta se na revialni tekmi pomerili veteranski ekipi Slovenije in Italije. Po več letih so ponovno skupaj zaigrali nekateri igralci, ki so nekoč igrali tudi v reprezentančnih dresih. Čeprav je šlo za revialno tekmo pa so jo vsi igralci odigrali z dušo. Čeprav rezultat takih tekem ni pomemben pa vendarle omenjamo da je  zmagala  ekipa Slovenije z rezultatom 3:1 Zaključek večera je bila finalna tekma ekip Pumpa bar iz Ajdovščine in Varspoj iz Tolmina. Boljši so bili igralci ekipe Varspoj, ki so tako osvojili  zmagovalni pokal turnirja.


Včerajšnje, nedeljsko dogajanje je bilo najprej namenjeno najmlajšim. V malem nogometu so se na polovici igrišča in gole hokejske velikosti pomerile štiri otroške ekipe katerih starost igralcev ni presegala dvanajst let. Prepričljivo je zmagala ekipa Ledine za katero sta v svojih vrstah igrali tudi dve ženski predstavnici.


Tekmovanje mladih se je nadaljevalo tudi v skokih s tri metrske odskočne deske. Rezultati so objavljeni v zaključku prispevka, že tukaj pa lahko zapišemo, da imamo v naših krajih talentirane skakalce, ki bodo ob pravem strokovnem delu  lahko dosegli velike rezultate.


V nadaljevanju popoldneva se je ponovno odvijal "čišpa show" ter skoki z deset metrskega mostu v reko Idrijco. Čeprav je organizator za prve tri uvrščene pripravil pokale pa so jih le ti ob razglasitvi odstopili prvim trem uvrščenim tekmovalcem v otroškem delu tekmovanja kar so mladi udeleženci tekmovanja sprejeli z velikim veseljem.


Oba dneva se je prireditev zaključila z živo glasbo ter zabavnim delom s plesom. Organizatorji si že zastavljajo cilje za prihodnje leto. Ena izmed glavnih dilem je kako prireditev še bolj približati samim vaščanom Slapa ob Idrijci in sosednjih vasi. Kljub veliki udeležbi obiskovalcev iz drugih delov Slovenije in tudi Italije bi želeli doseči večji obisk samih vaščanov, ki živijo v neposredni bližini in katerim je ta prireditev tudi namenjena.REZULTATI TEKMOVANJ:


malonogometni turnir-člani


1. Varspoj Tolmin
2. Pumpa bar Ajdovščina
3. Livek
4. Fonex
Skoki v vodo z 10 metrov-sobota
1. Matej Kofol
2. Matija Sivec
3-4 mesto sta si delila dva tekmovalca

Skoki v vodo z 10 metrov-nedelja


1. Matej Kofol
2. Matija Sivec
3. Tine Zajc

Skoki v vodo s skakalne deske višine 3m do 12 let starosti tekmovalcev 


1. Žare Mlinar
2. Erik Kumer
3. Miha Lapanja


Darko Laharnar
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
20.07.2018
15°C / 34°C
sobota
21.07.2018
16°C / 33°C
nedelja
22.07.2018
19°C / 32°C