OBČINSKO GASILSKO TEKMOVANJE

Ponedeljek, 28. maj 2018

V soboto 26. maja je na parkirišču pred novo Eto v Cerknem  potekalo gasilsko tekmovanje v gasilsko športnih tekmovalnih disciplinah. Organizirala ga je Gasilska zveza Cerkno v sodelovanju z društvi. Šlo je za občinsko tekmovanje, saj se ga udeležujejo ekipe prostovoljnih gasilskih društev, ki delujejo v okviru zveze. V različnih kategorijah se je pomerilo 300 tekmovalcev v  34 ekipah. Da je tekmovanje potekalo po pravilih je skrbela komisija, ki je ocenjevala veščine tekmovalk in tekmovalcev v različnih disciplinah.
Dopoldne so bili aktivni mladi gasilci, ki so se pomerili v kategorijah, pionirke, pionirji ter mladinci in mladinke. Med pionirkami so prvo mesto zasedla dekleta iz PGD Gorje- Poče- Trebenče, drugo pa je pripadlo puncam iz PGD Plužnje. Med pionirji je prvo mesto pripadalo ekipi iz PGD Gorje- Poče- Trebenče, drugo PGD Cerkno, tretje je osvojila ekipa iz PGD Plužnje. Mladinke so imele samo eno ekipo in sicer iz PGD Šebrelje. Med mladici je prvo mesto zasedlo PGD Bukovo- Zakojca, drugo PGD Cerkno, tretje pa ekipa iz PGD Novaki 2.
Popoldne pa so se pomerile članice A, člani A, člani B in starejši gasilci. Članice A so imele eno ekipo in sicer iz PGD Novaki. Med člani A pa je prvo mesto dosegla ekipa iz PGD Novaki, drugo PGD Bukovo- Zakojca, tretje pa ekipa iz PGD Ravne.
Med člani B je prvo mesto pripadalo ekipi iz PGD Planina- Čeplez, drugo PGD Ravne, tretje pa PGD Gorje- Poče- Trebenče. Med starejšimi gasilci so bili zmagovalci iz PGD Bukovo- Zakojca, drugi so bili PGD Cerkno in tretji PGD Ravne. 


Nataša Močnik

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
23.05.2019
11°C / 24°C
petek
24.05.2019
10°C / 24°C
sobota
25.05.2019
12°C / 26°C