DRŽAVNO PRVENSTVO V AKVATLONU

Ponedeljek, 11. junij 2018DRŽAVNO PRVENSTVO V AKVATLONU

 Državnega prvenstva v akvatlonu, ki je potekalo v Ljubljani v športnem parku Kodeljevo, se je udeležilo 300 osnovnošolcev, ki so bili razdeljeni v šest starostnih skupin.

 OŠ Cerkno je predstavljalo deset učencev, ki so si izborili možnost udeležbe na področnem tekmovanju.Tekmovalci najprej opravijo plavalni del in potem v menjalnem prostoru odvržejo plavalno kapo in očala ter se čimhitreje obujejo v copate, ki morajo biti zavezane. V primeru, da tekmovalec teče bos ali so vezalke odvezane, sledi diskvalifikacija.

 V kategoriji letnikov 2007 in mlajši je tekmoval JONAS LAPANJA . Jonas je dve leti mlajši, vendar se je dobro odrezal med starejšimi učenci in osvojil petintrideseto mesto.

 V dekliški kategoriji se je KLARA MOČNIK z odličnim plavanjem in tekom povzpela na zmagovalni odeRr . Osvojila je tretje mesto. 


 Uvrstitve ostalih : 11.TIJA MOČNIK

                            12.TJAŠA MOČNIK

                            19.JANJA MOČNIK

                            21.ZALA MOČNIK

 Kategorije letnikov 2005/06 se tekmovalci pomerijo na razdalji 75 m plavanja in 1000 m teka. ROK KATARIČ je osvojil deveto mestoAN PRIMOŽIČ pa devetnajsto.

 LARA FILIPIČ je bila sedemnajsta ter TIANA LAHAJNAR sedemindvajseta.V najmočnejši kategoriji je MATIC JEREB ( OŠ Sp. Idrija )

Osvojil deveto mesto.

 Posamezne skupine tekmovalcev so bile številčno zelo močne, saj je bilo v skupini preko šestdeset tekmovalcev in trba je imeti kar nekaj spretnosti, da se v gruči čimboljše 

 orientiraš, obuješ in se podaš na tekaški del.

Ana Hadalin

 
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
23.05.2019
11°C / 24°C
petek
24.05.2019
10°C / 24°C
sobota
25.05.2019
12°C / 26°C