BORUT BOŽIČ V PRIHODNJE POMOČNIK ŠPORTNEGA DIREKTORJA PRI BAHRAIN-MERIDI

Sobota, 10. november 2018

Slovenski kolesar Borut Božič je po dolgih in uspešnih letih letos avgusta odpeljal zadnjo dirko med profesionalci. Nov izziv je hitro našel, ostal bo v ekipi Bahrain-Merida, kjer bo opravljal vlogo pomočnika športnega direktorja. Novega poglavja se veseli, želi pa si tudi ostati del slovenske reprezentance, za katero je vedno nastopil z veseljem.

Osemintridesetletni Božič je 12. avgusta zadnjič nastopil v dresu slovenske reprezentance na evropskem prvenstvu, teden dni kasneje pa je odvozil zadnjo dirko v dresu Bahrain-Meride in v karieri profesionalca. Nato je septembra pomagal selektorju slovenske kolesarske reprezentance Andreju Hauptmanu na svetovnem prvenstvu v Innsbrucku, že takrat pa je vedel, da bo ostal v kolesarstvu in da bo v prihodnje eden od pomočnikov glavnega športnega direktorja Bahrain-Meride Gorazda Štanglja.

"Nobenega problema ni bilo nehati. Zelo sem se veselil novih izzivov. Zato sem šel na SP - da se soočim z vsem. Vesel sem bil, mislim, da sem se dobro vklopil. SP je bilo bolj naporno, a je bilo manj organizacije, Andrej je za vse poskrbel. Malo sem se učil. Bil sem zelo vesel. Veselim se nove funkcije. Upam, da se bom znašel tako, kot sem se znašel na kolesu," se je na novo poglavje ozrl vselej zgovorni Božič, ki se je s koncem profesionalne poti vrnil v domačo Idrijo.

Poleg pomočnika športnega direktorja pa je Božič pri Bahrain-Meridi dobil še eno zadolžitev: "Skrbel bom za to, česar naša ekipa, do zdaj ni imela. Malo več bomo delali na sprintih. Zato je prišel Phil Bauhaus. Posebej bom zadolžen, da bom delal z njim."

V karieri je Božič dosegel 30 mednarodnih zmag, za vselej pa bo vpisan v zgodovino slovenskega kolesarstva kot prvi Slovenec z etapno zmago na eni od treh tritedenskih dirk - dirki po Španiji 2009. Dvakrat je bil državni prvak na cestni dirki, dvakrat je nastopil na olimpijskih igrah, devetkrat na svetovnih prvenstvih. Vseh dosežkov se s ponosom spominja.

"Največjo težo ima dirka po Španiji zaradi vseh okoliščin, bili smo manjša ekipa, bilo je veliko emocij. Ogromno je bilo tudi drugih dirk, ki si jih bom za vedno zapomnil. Recimo Gent-Wevelgem, Hamburg. Vsaka zmaga, vsak dober rezultat je po svoje poseben, lepo se ga je spomniti," razmišlja Božič.

Na SP v Innsbrucku je popestril vzdušje v slovenski ekipi, vselej je z največjim veseljem oblekel slovenski dres, zato so ga vedno vsi selektorji radi vpoklicali v ekipo, pa tudi kolesarji so si ga želeli imeti ob sebi zaradi bogatih izkušenj. "Zmeraj mi je bilo v veselje. Delati s fanti je super. Zmeraj sem se kot tekmovalec tega veselil. Ali bom še del slovenske reprezentance, boste morali vprašati druge. Če me bodo potrebovali, bom šel. Ni pa moja odločitev," je z nasmeškom zaključil Božič.
 
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
29.07.2021
18°C / 34°C
petek
30.07.2021
18°C / 33°C
sobota
31.07.2021
19°C / 33°C