MBK ČRNI VRH NA BOLU NA BRAČU

Ponedeljek, 06. maj 2019

Konec tedna, natančneje od 3. do 5. maja je na otoku Brač potekala etapna dirka, ki so se je udeležili starejši člani kluba MBK Črni Vrh. Prvi dan – v petek je bil na sporedu krajši maraton na katerem sta nastopila Matjaž Budin in Tadej Podgornik. Sobotni maraton mednarodne kategorije UCI C3 je imel za glavni namen pridobitev čim večjega števila UCI točk, zato so kolesarji kategorije U23 in U19, Matevž Govekar, Miha Klemenčič in Jakob Klemenčič petkov nastop izpustili, da so si nabrali čim več moči za sobotno dirko, z vidika treninga pa so tekmovali še na nedeljskem gorskem kronometru na Vidovo Goro. Dolg je bil 17 km z višinsko razliko 800 metrov.


V petek je Matjaž Budin v ciljnem šprintu prehitel Hrvaškega tekmovalca in osvojil skupno zmago. Tadej Podgornik je po tem, ko je pred ciljem malo zašel s proge, izgubil eno mesto in na cilj prišel na skupno četrto mesto.


V soboto so maraton zaradi zelo slabe vremenske napovedi skrajšali za 15 km. Dolgi maraton je tako meril 70 km, krajši pa 45 km. Miha Klemenčič in Matevž Govekar sta na vrh vzpona prišla skupaj na 2. in 3. mesto. Sledil jima je Jakob Klemenčič ki je bil hkrati vodilni v kategoriji U19. Kako minuto za njim je sledil Matjaž Budin, vodilni v kategoriji veterani 1, kakšne dve minuti zadaj pa še Tadej Podgornik, ki se je vozil na 2. mestu med veterani. Žal je Matevž Govekar po približno tridesetih kilometrih prebil zadnjo gumo, poleg tega pa je imel še kar nekaj smole pri popravilu, zaradi česar je izgubil precej časa. Miha Klemenčič se je v zadnjih petih kilometrih otresel Hrvaškega konkurenta in tako je v cilj prišel na 2. mestu. Matevž Govekar se je prebil do 6. mesta. Med veterani 1. pa sta v cilj kot vodilna skupaj prišla Matjaž Budin in Tadej Podgornik. Na krajši trasi pa je Jakob Klemenčič osvojil generalno zmago, ter seveda tudi zmago v kategoriji U19.


V nedeljo so mlajši kolesarji MBK Črni Vrh povsem pometli s konkurenco, a ker prvi dan niso štartali, se niso vodili v evidenci za generalno razvrstitev. Matevž Govekar je osvojil generalno zmago, na 2. in 3. mesto sta se uvrstila Miha Klemenčič in Jakob Klemenčič. Matjaž Budin in Tadej Podgornik sta se uvrstila na 5. in 6. mesto. V generalni razvrstitvi za vse tri dni pa sta Matjaž Budin in Tadej Podgornik osvojila 2. in 3. mesto.


Prihajajoči vikend vse kolesarje kluba MBK Črni Vrh čaka pomembna tekma Slovenskega pokala v Kamniku, ki šteje tudi za mednarodne UCI točke.Foto: Ana Budin


Matjaž Budin in Mirjam Debevc

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
02.06.2020
12°C / 26°C
sreda
03.06.2020
12°C / 26°C
četrtek
04.06.2020
15°C / 22°C