ZAKLJUČEN CIKLUS LETOŠNJIH OSMIH ŠAHOVSKIH TURNIRJEV POKALA POLJANSKE DOLINE MINERVO 2019

Četrtek, 19. december 2019

 V športni dvorani Trata v Škofji Loki je bil v soboto,14.decembra letos odigran 8. finalni šahovski turnir pokala Poljanske doline MINEVRO 2019. Udeležilo se ga je 34 šahistov in šahistk iz 12 šahovskih društev in klubov iz Slovenije.


Po odigranih 7.krogih turnirja v pospešenem šahu je zmagal Evald Ule (Postojna) pred Janezom Barletom  in Sergeyem Trussevichem (oba Ljubljana).Žal se finalnega turnirja niso udeležili idrijski šahisti in tako nekoliko pokvarili končne uvrstitve.


Organizatorji iz Škofje Loke in Športnega društva Poljane so po zaključnem finalnem  turnirju ciklusa pokala Poljanske doline za leto 2019 razglasili najboljše v posameznih kategorijah. V skupni razvrstitvi je med 111 tekmovalci zmagal  FIDE mojster Sergey Trussevich  pred mednarodnim mojstrom Leonom Mazijem in Matevžem Lotričem. Na 4. mestu je bil eden najstarejših šahistov 77-letni Silvo Kovač (Idrija),ki je bil tudi drugi med veterani in šahisti do ratinga 2000.Med mladimi šahisti do 15 let je zmagal Samo Bobnar (Kranj),na 3. mestu Marcus Zlatanovič (Posočje Tolmin).


Med ostalimi šahisti Kolektorja Idrija so bili : Roman Trček na 20. mestu, Miran Likar na 32.mestu, Silvij Peroglia na 35. mestu, Avgust Vukanič na 52. mestu, Matej Ušeničnik na 77.mestu itd.
Najboljšim tekmovalcem v posameznih kategorijah so podelili spominske medalje, priznanja in praktične nagrade. Posebno pohvalo zaslužijo organizatorji letošnjih pokalnih turnirjev, ki jih vodi prizadevni Matjaž Mazzini, in tako prispevajo k množični in kvalitetni  prireditvi ter popularizaciji šahovske igre v tem delu Slovenije.

Foto Mirko MažgonSilvo Kovač

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
24.09.2020
16°C / 22°C
petek
25.09.2020
15°C / 24°C
sobota
26.09.2020
18°C / 23°C