BOR KAVČIČ TRETJI V SRBIJI

Ponedeljek, 02. marec 2020

Na FIS tekmi Serbian Children CUP v Mokri gori, kjer so se pomerili mlade smučarke in smučarji z različnih koncev sveta, je Slovenijo zastopalo 13 tekmovalk in tekmovalcev iz notranjsko-primorske regije, od tega jih je bilo kar 5 iz SK Javornik. Ker je tudi v Srbiji pomanjkanje snega, se je žirija odločila, da oba dneva izpeljejo slalom za kategoriji U14 in U16.

Slovenski tekmovalci so že prvi dan v prvem teku zabeležili nekaj odličnih časov in čeprav sta jima v drugem teku na progi ponagajala deževje in veter, so bili z rezultati lahko zadovoljni.

V kategoriji U14 fantje se je Bor Kavčič iz SK Javornik Črni Vrh zavihtel na 3. mesto, iz SK Gorica si je Nik Poljanec prismučal 6., Gal Hvalič pa 15. mesto. V isti starostni kategoriji sta najboljši slovenski uvrstitvi dosegli članici SK Javornik, in sicer Živa Hrovatin na 4. in Karolina Grmovšek na 10. mestu.  

V kategoriji U16 dekleta je Idrijčanka Majna Leban zasedla 8., Julija Rupnik iz SK Javornik 9., Novogoričanka Nika Špacapan 10. in Manca Hvala iz SK Matajur Tolmin 12. mesto.

Pri fantih v tej starostni kategoriji je s 5. mestom najboljšo slovensko uvrstitev dosegel Rok Lavrenčič iz tolminskega Matajurja, 14. mesto pa Aleks Kavčič SK Javornik.

Drugi dan FIS tekem je postregel s presenečenjem, a ne na smučarski progi, pač pa pri oskrbi smučišča z elektriko. Ponoči je namreč zagorela transformatorska postaja na smučišču, ki je zato ostalo brez elektrike. Kot je zapisal trener SK Javornik Albert Kavčič, so se na sestanku trenerjev odločili, da izvedejo prvi tek v slogu Križajevih časov, torej smuči na ramena in ogled proge od cilja do štarta ter potem izvedba prvega teka. Ker elektrike tudi po končanem prvem teku na smučišču še vedno ni bilo, so trenerji v sodelovanju z organizatorjem in tehničnim delegatom iz Slovenije Janezom Deklevo sprejeli sklep, da prvi tek pomeni že tudi zaključek tekme.

Tekmovalci notranjsko-primorske regije so tako dosegli naslednje rezultate:

V kategoriji U14 dekleta sta tekmovalki SK Javornik zasedli – Živa Hrovatin 7. in Karolina Grmovšek 13. mesto. V isti starostni kategoriji med fanti si je odlično 3. mesto priboril Bor Kavčič SK Javornik, enako uvrstitev je dosegel tudi Novogoričan Gal Hvalič, njegov klubski kolega Nik Poljanec pa je bil 5.

Tudi v kategoriji U16 dekleta se je med slovenskimi tekmovalkami najbolj odrezala članica SK Javornik Julija Rupnik, ki je zasedla 6. mesto, Idrijčanka Manja Leban je bila 8., Manca Hvala iz tolminskega Matajurja 7., Novogoričanka Nika Špacapan pa 11. Med fanti v isti starostni skupini je Postojnčan Anžej Arčon prismučal odlično 3. mesto, član bovškega Kanina Danijel Šmid 5., Rok Lavrenčič iz tolminskega Matajurja 7. in Aleks Kavčič SK Javornik pa 8. mesto.

Ekipno so se slovenski smučarji uvrstili skupno na odlično 2. mesto med enajstimi državami.


Metka Rupnik (povzela po zapisih sodelujočih klubov)

Foto: SK Javornik


 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
02.04.2020
-4°C / 14°C
petek
03.04.2020
0°C / 16°C
sobota
04.04.2020
4°C / 19°C