V TRNOVEM KAJAKAŠKA TEKMA NA DIVJIH VODAH

Petek, 26. junij 2020
Na jutrišnjo soboto prireja Kajakaški klub Soške elektrarne v Trnovem ob Soči tekmi v spustu in slalomu na divjih vodah. Rezultati bodo šteli za pokal HSE, o katerem več pove organizacijski vodja tekme Andrej Humar.

Izjava: Andrej Humar 1

Da bosta obe disciplini prirejeni v Trnovem je vsaj deloma kriv tudi koronavirus, pojasnjuje Andrej Humar.

Izjava: Andrej Humar 2

Zaradi neugodnega vremena in dejstva, da so progo postavljali na novo so imeli organizatorji na voljo tudi rezervno lokacijo v Solkanu.

V pokalu HSE tekmujejo najboljši slovenski kajakaši, vključno s svetovnim prvakom Luko Božičem, so pa na tekmo povabili tudi mladince in deset najboljših iz starostne kategorije dečkov. Tekmo bo zaznamovala tudi mednarodna udeležba iz Nemčije, Japonske, Avstrije, Madžarske in Italije.

Kakor pove Andrej Humar, je poznavanje proge pri spustu na divjih vodah velika prednost. Te prednosti seveda pri slalomskem tekmovanju v Trnovem ne bo imel nihče, saj je proga povsem nova.

Izjava: Andrej Humar 3

Za postavitev nove proge in pripravo tekme so zaslužni v Kajak klubu Soške elektrarne, poudarjajo pa, da brez domačina Roberta Jeklina, ki se je zadnje tri tedne ukvarjal zgolj z delom na progi, slalomske tekme v Trnovem ne bi mogli izpeljati.

Slalomisti se bodo na progo podali dopoldan, začenjajo ob 10.30, drugi tek je predviden ob 12.00. Popoldan pa je rezerviran za spust, ki se pričenja ob 14.30.

Primož Božič
Foto: Anže Malovrh/STA

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
26.11.2020
-2°C / 14°C
petek
27.11.2020
6°C / 13°C
sobota
28.11.2020
3°C / 13°C