ZUPANČIČ ZA SPP LE 6 DNI, 12 UR IN 58 MIN

Ponedeljek, 27. julij 2020

Kot smo na kratko že poročali, je Marjanu Zupančiču, legendi slovenskih gorskih tekačev, uspel najnovejši izziv, preteči Slovensko planinsko pot v manj kot tednu dni. Še več kot nosilec dosedanjega rekorda je kar za 19 ur izboljšal čas, ki ga je postavil pred petimi leti.

Marjan Zupančič je šeststo kilometrov in kar 45 tisoč višinskih metrov od starta v Mariboru do cilja v Ankaranu pretekel v neverjetnem času šest dni, 12 ur in 58 min, kar je kar 19 ur hitreje kot leta 2015 oziroma osem ur hitreje, kot je načrtovala njegova ekipa. Slovenci za SPP običajno porabijo več let, če jim sploh uspe obiskati vse točke na njeni poti.

Devetinštiridesetletni pravosodni policist iz Bohinjske Bistrice je na poti po Slovenski planinski poti prek najvišjih slovenskih gora doživel marsikaj, največ energije pa mu je vzelo zelo nestanovitno vreme. Med drugim ga je v visokogorju, ki je zahtevno že samo po sebi, bičala toča, dež pa ga je tudi sicer spremljal velik del poti.

Spremljali in bodrili pa so ga tudi številni gorski tekači, ki so se mu pridružili med premagovanjem višinskih razlik, tudi lastnica ženskega hitrostnega rekorda na Slovenski planinski poti Katja Kegl Vencelj. Med spremljevalci se je Zupančiču na različnih delih trase, zlasti pa na poti čez idrijski oziroma primorski del Slovenske planinske poti pridružilo tudi kar nekaj članov Tekaško smučarskega kluba Idrija.

Po prihodu v cilj je Zupančič zadovoljen slavil skupaj s spremljevalno ekipo, so tekači in vsemi, ki so ga prišli pozdravit na cilj v Ankaranu, hkrati pa je zatrdil, da se četrtič na ta izziv ne bo odpravil. A ker je že ob postavitvi dosedanjega rekorda leta 2015 povedal podobno in se kasneje vendarle odločil, da tudi letos naskakuje rekord, ni rečeno, da ga gorskotekaška žilica ne bo spet premamila in si bo čez leto, dve ali pet znova premisli.Metka Rupnik

Foto: Facebook Marjan Zupančič

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
26.11.2020
-2°C / 14°C
petek
27.11.2020
6°C / 13°C
sobota
28.11.2020
3°C / 13°C