IDRIJČANKA NINA VOLČINA OSTAJA PRVA VIOLINA TEKAŠKIH DISCIPLIN

Ponedeljek, 24. avgust 2020

Minuli konec tedna sta se prvič po daljšem času zbrali obe članski reprezentančni balinarski selekciji. Izbranke in izbranci selektorjev Mihe Sodca in Davorja Janžiča so prikazali visok nivo pripravljenosti.

Razširjeni reprezentančni selekciji sta od petka do nedelje brusili formo za nadaljevanje koledarskega leta, v katerem sta evropski prvenstvi v obeh kategorijah še pod vprašajem. Selektor moške izbrane vrste Davor Janžič je imel v balinarski dvorani Trata v Škofji Loki na voljo Aleša Borčnika, Anžeta Petriča, Dejana Tonejca, Marka Švaro, Martina Zdauca, Tadeja Premruja, Gregorja Severja, Erika Čeha, Gašperja Povha, Žana Sodca in Jako Kosirnika, svojo odsotnost pa je opravičil zgolj Jure Kozjek. Janžičevi izbranci so potrdili, da slovensko moško balinanje upravičeno sodi v sam svetovni vrh, saj so na treningih dosegali odlične rezultate v tehničnih disciplinah, v katerih je izstopal Aleš Borčnik z 49 zadetki, ter igri v krog.


V istem terminu je selektor ženske izbrane vrste Miha Sodec s pomočnikom Milanom Bozovičarjem pilili formo pomlajene ženske zasedbe, v kateri tokrat zaradi zdravstvenih, službenih in družinskih obveznosti ni bilo Sare Jenčič, Petre Pivk Lukančič, Polone Zule in Tanje Marc. Sodec je tako preveril formo Tadeje Petrič, Nine Volčina, Ane Pevec, Eve Hervol, Leje Vehovec, Rebecce Martulas, Anete Fidel, Sonje Debevec, Mie Švara, Ive Guštin in Eve Žerjal.

Zadnji dan priprav sta se s 47 zadetki v štafetnem zbijanju izkazali Nina Volčina in Tadeja Petrič, Sodec pa je pohvalil tudi predstave mlajših balinark: “Zelo sem zadovoljen sem s potekom priprav. Od petka do nedelje je bil viden velik napredek. Postavili smo temelje za nadaljnje delo. Reprezentantkam bomo skušali v prihodnje organizirati priprave na tedenski bazi v tehničnih disciplinah.” Nina Volčina je potrdila, da bo še naprej prva violina v tekaških disciplinah: “Selektor je tokrat na priprave povabil kar nekaj mladih igralk. Kljub težavam in odpovedim zaradi koronavirusa je splošna pripravljenost na zavidljivem nivoju.”

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
24.10.2020
15°C / 18°C
nedelja
25.10.2020
10°C / 20°C
ponedeljek
26.10.2020
12°C / 19°C