2. HG TRAIL DOBRO OBISKAN

Ponedeljek, 24. avgust 2020

V najstarejšem rudarskem mestu, v Idriji, je v soboto, 22. avgusta, potekal drugi prestižni Hg Trail Idrija.

Organizatorji so letos imeli dodatni organizacijski izziv zaradi podvojenega števila prijavljenih ter zaradi dodatnih protikoronskih ukrepov, utrinke po izpeljanjem dogodku je za Primorski val strnila koordinatorka in soorganizatorka dogodka Anja Deželak:


Anja DeželakOkoli 240 tekačev se je pomerilo na treh trasah, na letošnji novosti, HG Trail, so tekači premagali 50 km in 2845 višinskih metrov. Najbolje so z njo opravili Aljaž Debeljak, Janez Klančnik in domačin Jan Božič.
Prva tri mesta v kategoriji Čipka trail (14 km) so zasedli Tim Seničar, Dino Grbić in Nejc Dolanc. 27 kilometrsko Berkmandlčevo pot so najhitreje premagali Luka Tavčar, Blaž Brečko in Tomaž Kenda.
Dobro so se odrezali tudi domači tekači, nekatere je izpostavila Anja Deželak:


Anja Deželak
Podrobnejše rezultate najdete na spletni strani: hgtrail-idrija.si


Hg trail je ubistvu prvi letošnji trail tek v državi, ki je bil kljub nastali situaciji povezani s covid 19 izpeljan. Organizatorji, udeleženci in obiskovalci so navdušeni z izpeljavo vrhunskega dogodka, ki je v mesto po dolgem času pripeljal šporno vzdušje in sodelovanje. Vsi pa se že spogledujejo in upajo, da bo tretji Hg Trail v Idrijo tudi naslednje leto privabil številne ljubitelje narave in teka.


Foto: Robert Zabukovec

Maja Petrovčič


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
24.10.2020
15°C / 18°C
nedelja
25.10.2020
10°C / 20°C
ponedeljek
26.10.2020
12°C / 19°C