PREPOVED TEKMOVANJ ŠPORTNIKE POSTAVILA "NA ČAKANJE"

Ponedeljek, 05. april 2021

Nobena novost najbrž ni več, da so se najmanj do 11. aprila v Sloveniji prekinila vsa tekmovanja in prvenstva na državni ravni. Treningi in tekme so dovoljeni zgolj športnikom, ki si lahko obetajo mednarodno udejstvovanje, pa še to zgolj posameznikom – pri ekipnih športih je, ne glede na nivo tekmovanja in panogo, vse klube zadela ista usoda. Za slabih štirinajst dni morajo pospraviti žoge in upati, da vlada ukrepov ne podaljša še prek 12. aprila.

Večina klubov v slovenskih ekipnih športih v tem trenutku začenja oz. je že začela z zaključnimi boji v državnih prvenstvih. Od vseh iger z žogo so najbolj na trnih odbojkaši, ki bi morali končnico zaključiti do 18. aprila, saj morajo biti po tem datumu igralci na voljo trenerjem državnih reprezentanc. Športni trener odbojkarskega kluba Salonit Anhovo in funkcionar za tekmovanja pri odbojkarski zvezi Miloš Grilanc je o ponovni zaustavitvi povedal:

Izjava: Miloš Grilanc 1

Slovenski šport skrbi tudi Socialne demokrate, ki so vložili predlog za sklic izredne seje parlamentarnega odbora za šolstvo in šport. Eden od njihovih predlogov je tudi, da se športnikom dovoli tekmovati, saj je ta prepoved v Evropi skoraj unikum. Ker seje pred 11. aprilom zagotovo ne bo, je neuspeh tega predloga znan vnaprej.

Sicer pa Grilanc o prihodnosti letošnje odbojkarske sezone razmišlja takole:

Izjava: Miloš Grilanc 2

18. april se sicer bliža s svetlobno hitrostjo, toda Grilanc pravi, da je v igri tudi premik tega datuma:

Izjava: Miloš Grilanc 3

Poziv Socialnih demokratov sicer omenja zaradi omejitev kar izgubljeno generacijo slovenskih športnikov, a Grilanc ostaja nekoliko bolj previden:

Izjava: Miloš Grilanc 4

Če obvelja najslabša možnost, torej da odbojkaši in odbojkašice ne stopijo več na parket, bo pri moških to pomenilo konec neke vladavine, dodaja Grilanc.

Izjava: Miloš Grilanc 5


Primož Božič

Foto: Utrinek s prve tekme za tretje mesto proti Calcitu Kamnik (OK Salonit Anhovo)Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
10.04.2021
5°C / 15°C
nedelja
11.04.2021
10°C / 13°C
ponedeljek
12.04.2021
11°C / 14°C