USPEŠNA IZVEDBA 28. GORSKEGA TEKA NA ČRNO PRST

Torek, 07. september 2021

Pred 28. gorskim tekom iz Podbrda na Črno prst so se v PD Podbrdo prvič po šestih letih razveselili večdnevne vremenske napovedi, saj je zagotavljala stabilno vreme. Na dan teka, v soboto, 4. septembra, je  nekoliko sveže jutro nakazovalo ugodne pogoje za tekaški vzpon na 1844 m visoko goro. Enaindevetdeset tekačev se je pognalo na progo, ki je suho oprijemala njihove stopinje in jim zagotavljala varen korak vse do vrha, kjer pa jih je sprejela meglena tančica.  
 
Letos je precej upadla številčnost tekačev Gorske reševalne službe, ki je bila poleg Občine Tolmin soorganizator teka. Nekoliko manj kot ponavadi je bilo tudi domačinov, a nove generacije in nova imena zagotavljajo kontinuiteto. Med njimi je bil tudi eden od treh pionirjev tega teka Peter Čufer, ki ima v nogah vse dosedanje in je tako kot vedno nosil startno številko zaporednega teka. Ob njem sta bila njegova žena Milojka in Podbrdčan Leon Kos, ki jima v malhi osvojenih manjka le prvi tek iz leta 1970. Milojki in Petru se je pridružil sin Tomaž, družinski vzpon so si pritekli tudi Tina Šorli, Jaka in Mark Obid.

Ciljno črto pred planinskim domom na Črni prsti je prvi prestopil Luka Mihelič iz KGT  Papež, a s časom 00:52:57.70 ni uspel premagati dosedanjega rekorda iz leta 2006. Sledil mu je Porenta Primož iz AD Olimpik, ki se je v boj s progo podal prvič, kot tretji pa se je zapisal stari znanec in legenda Simon Alič. V kategoriji ženske absolutno so se izoblikovale naslednje uvrstitve: prva atletska in kondicijska trenerka iz Ljubljane Jolič Barbara, TK Šmarnogorska naveza (01:09:14.60, na fotografiji manjka; druga dolgoletna udeleženka teka, povratnica po poškodbi Mihaela Tušar, tretja pa WhyBrow Madeleine, Angležinja iz Kopra. 

Med domačini je bil pri moških najboljši Marko Ambram sedmi, med ženskami pa Simona Ozebek, ki si je pritekla osmo mesto.
Letos sta v strmino grizla kar dva osnovnošolca: 14-letni Urh Melan Mozetič iz Komna in 12-letni domačin Mark Obid.
Zaključna prireditev z razglasitvijo rezultatov se je odvila na športnem igrišču v Podbrdu, kjer so najboljše nagradili s pokali in medaljami.   


Olga Zgaga
Foto: Matjaž Trojar

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
22.09.2021
11°C / 23°C
četrtek
23.09.2021
12°C / 22°C
petek
24.09.2021
11°C / 21°C