BUDANJSKI LOKOSTRELCI USPEŠNI TUDI NA DOMAČEM TERENU

Ponedeljek, 15. november 2021

Vipavska dolina je poleg tekaško zadnje čase tudi lokostrelsko obarvana, domači Budanjski lokostrelci so namreč na svojem domačem terenu v Športnem parku Ravne nad Budanjami organizirali tradicionalno tekmovanje za pokal tradicionalnih lokov, v disciplini 3D, ki se ga je udeležilo 113 tekmovalcev iz Slovenije in Italije. Na odlično izpeljani tekmi so se izvrstno odrezali tudi Budanjski lokostrelci.

Budanjski lokostrelci se udeležujejo tekmovanj tako izven meja kot tudi v Sloveniji, nekajkrat letno pa tudi sami organizirajo tekmovanja na domačem terenu, eno izmed teh je prav tako tekmovanje za pokal tradicionalnih lokov, ki se je zgodilo minulo nedeljo, v Športnem parku Ravne nad Budanjami. Tekmovanja v osrčju Vipavske doline se je udeležilo 113 udeležencev, od najmlajših do najstarejših, veliko pa je bilo tudi družin, saj lokostrelstvo velja za družinski šport.


Foto: Družine na pri eni izmed tarč

Tekmovanje se je najprej začelo z ogrevanjem nato pa je sledila kratka otvoritev, na kateri so se udeleženci tekmovanja razvrstili v mešane skupine od 3 do 5 članov. Po razporeditvi je sledila še razvrstitev po tarčah in tekmovanje se je začelo.

Po športnem parku v dolžini treh kilometrov je bilo razdeljenih 28. točk, ob katerih so stale živali iz umetne mase v naravni velikosti. Tekmovalci so s pomočjo označenih poti, živali iskali in nanje streljali, dolžina od kje je streljal tekmovalec, je bila določena glede na starost.


Foto: Maketa krokodila

Tekma je trajala tri ure, nato pa je sledila še podelitev medalj najboljšim. Med prejemniki medalj so bili tudi Budanjski lokostrelci. Torej po odlični poletni sezoni se Budanjski lokostrelci selijo v dvorano in prva priložnost, ko bodo spet lahko pokazali svoje sposobnosti bo prav kmalu.
Ana ŠtokeljKomentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
09.12.2021
2°C / 5°C
petek
10.12.2021
-2°C / 8°C
sobota
11.12.2021
3°C / 10°C