WAKNU IZZIVA V AJDOVŠČINI SE JE UDELEŽILO VEČ KOT 450 REKREATIVCEV!

Ponedeljek, 15. november 2021

Med 10. oktobrom in 10. novembrom je v sklopu organizacije Ajdovskega teka potekal tudi Waknu izziv. Gre za spodbujanje in nagrajevanje dejavnosti zdravega življenjskega sloga. „Waknu izziv“, pri katerem gre za pohodniško rekreativno tekmovanje na Otliško okno, je primeren za vse generacije pohodnikov in ljubiteljev gibanja v naravi. Tekmovanje poteka tako v moški kot tudi v ženski kategoriji, absolutna zmaga pa je šla Alenki Jerkič Kern. Uroš Pintar z Zavoda za šport Ajdovščina:

Uroš Pintar - IZJAVA 1

Tekmovanje torej poteka tako, da se zbira število vzponov na Otliško okno v obdobju razpisanega termina. Upošteva se vzpon izpred izvira Hublja do kapelice pri Otliškem oknu. Pri kapelici se nahaja dnevnik „Waknu izziv“, kamor lahko pohodniki vpisujejo svoje podatke. V Zavodu za šport Ajdovščina so športnike motivirali tudi tako, da so podeljevali nagrade, in sicer vstopnice za bazen ter wellnes center. Razglasitev zmagovalcev je potekala v soboto, 13. novembra na tradicionalni tekaški prireditvi pred Športnim centrom v Ajdovščini. Uroš Pintar pa je za zaključek pogovora v imenu Zavoda za šport Ajdovščina še čestital domačinki Andreji Slokar za sobotno zmago in poudaril, kako pomembno sporočilo njena zmaga prinaša vsem, ki se trudijo za uspehe na športnem področju:

Uroš Pintar - IZJAVA 2

Čestitkam Andreji Slokar ob zmagi na paralelni tekmi minulo soboto se ponovno pridružujemo tudi na Primorskem valu.


VIR FOTOGRAFIJE: www.vipavskadolina.si

Katja Kejžar


 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
09.12.2021
2°C / 5°C
petek
10.12.2021
-2°C / 8°C
sobota
11.12.2021
3°C / 10°C