TRETJA CIKLOKROS DIRKA V AJDOVŠČINI PRIDOBILA TRETJEGA ZMAGOVALCA

Ponedeljek, 10. januar 2022
Minuli vikend  se je v Ajdovščini odvijala tretja ciklokros dirka za Pokal Slovenije in zimska liga v Ciklokrosu. Odlično izpeljana dirka je tokrat potekala v sončnem objemu burje, ki pa tekmovalcem ni prišla do živega. Tekmovanja se je udeležilo okrog 70 tekmovalcev, ki so bili razdeljeni v 13 kategorij. Udeleženci ciklokros dirke so tekmovali na različnih podlagah od makadama, delov asfalta do trave in zemlje.
Dirko Ciklokros Izvir v Vipavski dolini je tudi letos organiziral Kolesarski klub Izvir Vipava, ki združuje tako aktivne tekmovalce z licenco kot tudi ljubitelje kolesarstva. Kljub temu, da trenutno športna tekmovanja krojijo epidemiološke razmere pa so po besedah predsednika društva in vodje tekmovanja v klubu zelo zadovoljni z dirko. Lucijan Premrn o zadovoljstvu poteka dirke.

Izjava Lucijan Premrn 1

Proga dirke je tudi letos potekala v bližini Ajdovskega nogometnega stadiona ter podjetja Pipistrel in je obsegala 2,1 km dolg krog, katerega so kolesarji prevoziti večkrat. Tekmovalci so se na progi spopadali tako z umetnimi kot tudi naravnimi ovirami, prevoziti pa so morali tudi nekaj jarkov, brežin, umetno oviro, skokov čez rob cestišča in še in še. Svojo odlično kondicijsko pripravljenost pa so tekmovalci pokazali tudi s tekom po stopnicah, s kolesom na ramenu in pa na cik – cak in spiralnem delu proge.

Sobotno dirko so tako začeli najmlajši, kjer sta bila najboljša Luka Maksimović (Calcit) med dečki A in nekoliko starejši Maks Majnik (Pogi Team Generali) med dečki B. Med dečki C je prvo mesto osvojil Miha Dakskobler (MBK Črni vrh). V kategoriji deklice je prvo mesto osvojila Eva Trepin (MBK Črni vrh). V kategoriji mlajših mladincev je v cilj prvi prišel Tine Terpin (MBK Črni vrh), ki je drugouvrščenega ugnal za skoraj dve minuti. Dirko starejših mladincev je dobil Anže Ravbar (Adria Mobil), ki si je pred zasledovalcem prikolesaril kar minuto in 42 sekund. Med mladinkami pa je na najvišjo stopničko stopila Maruša Tereza Šerkezi (BTC Citiy Ljubljana Scott), med ženskami pa Nika Bojanc (KD Sprint)

Zmago med člani je osvojil Matevž Govekar (TIROL KTM CYCLING TEAM), med amaterji in mastersi do 34 leta Matej Kravos  (TUŠ T.E.A.M.),  med mastersi od 35 – 44 let se je najvišjo stopničko povzpel Mitja Tancik (ENERGIJATEAM.COM), med mastersi od 45 do 54 let je zmagal Italijan Roberto Vidoni (SC COTTUR ADS), v kategoriji mastersi nad 55 let pa je bil  najhitrejši Iztok Kuret (KD ALPE SIS). 

Odlične rezultate so na včerajšnji dirki v Ajdovščini nanizali tudi domačini - Kolesarski klub Izvir Vipava. Na oder za zmagovalce se je na tretje mesto med člani povzpel Jakob Medved. V kategorij masters od 35 do 44 let sta bila drugi in tretji Boštjan Ferjančič in Valentin Simonič, v kategoriji masters nad 55 let pa je drugo mesto osvojil vodja dirke in predsednik KK Izvir Vipava Lucijan Premrn. O uspehih Izvirovcev je tudi sam podal nekaj besed.

Izjava Lucijan Premrn 2

Naslednja in hkrati tudi predzadnja dirka v letošnjem Pokalu Slovenije v ciklokrosu bo v soboto, v Novi Gorici, ki bo hkrati tudi državno prvenstvo.
Ana Štokelj 

Foto: Silvan Uhelj

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
20.08.2022
20°C / 29°C
nedelja
21.08.2022
17°C / 33°C
ponedeljek
22.08.2022
16°C / 32°C