POKALNA PODELITEV NAJBOLJŠIM GORSKIM KOLESARJEM SEZONE 2022

Torek, 29. november 2022

Ljubljanski Kolosej je bil minulo soboto zopet kraj, kjer je Odbor za gorsko in BMX kolesarstvo podelili priznanja najboljšim v minuli sezoni. Za razliko Večera zvezd, ki ga gostijo na ljubljanskem gradu, podelitev priznanj gorskim in BMX kolesarjem v organizaciji Odbora za gorsko kolesarstvo poteka nekoliko bolj sproščeno in tudi večerne toalete niso obvezne. Odlične rezultate so v letošnji sezono dosegli tudi severno Primorski klubi.

Člani kluba Mountain bike Črni Vrh so ponovno dokazali, da so eni najboljših gorskih kolesarjev v Sloveniji. Največ članov dirka v disciplini kros, kjer se je kar 11 kolesarjev v različnih kategorijah povzpelo na prva tri mesta. Med uspešnejše kolesarje v klubu gre zagotovo izpostaviti Jakoba Klemenčiča, ki je v letošnji sezoni postal Evropski prvak v eliminatorju, poleg tega pa je tudi zmagal v članski kategoriji moški do 23 let. Uspeh kluba se kaže tudi v tem, da so v končnem seštevku v krosu dosegli drugo mesto. Črnovrški kolesarji pa so popolnoma dominirali sezono v disciplini SloEnduro, kjer so s precej majhno ekipo 6 kolesarjev osvojili ekipni pokal. Veliko zaslug za to sta imela zagotovo tudi brat in sestra Miha in Tina Smrdel, ki sta oba osvojila skupni seštevek. Tina je skupno prvo mesto osvojila tudi v spustaški disciplini Downhill. V Enduro disciplini so bili uspešni tudi v Klubu Kamplc iz Ajdovščine, saj se je kar 6 njihovih kolesarjev konec sezone uvrstilo na stopničke za zmagovalce, kar jim je na koncu prineslo ekipno drugo mesto, tretji pa so bili kolesarji iz Športno kulturno turističnega društva Avče. Odlična sezona je tudi za kolesarji kluba Pedal Racing Team, Jan Štucin je v kategoriji moški absolutno osvojil tretje mesto, odlično pa se je v najmlajši kategoriji odrezal tudi Žiga Munih, ki je bil na koncu drugi.

V disciplinah BMX in Pumpaj Slovenija so se odlično odrezali kolesarji ajdovskega kluba Črn Trn. V disciplini Pumpaj Slovenija so zasedli prvo mesto, v kategoriji BMX pa tretje mesto. 

Maja Vojska
Foto: prijavim.se

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
29.01.2023
-1°C / 8°C
ponedeljek
30.01.2023
-4°C / 8°C
torek
31.01.2023
-5°C / 11°C