V IDRIJSKIH KRNICAH USPEŠNA TEKMA V SMUČARSKIH SKOKIH

Ponedeljek, 20. februar 2023

 

Ta vikend je v Idrijskih krnicah potekala tekma v smučarskih skokih in kot pravijo organizatorji se je odvila nad pričakovanji. Po štirih letih premora se je ponovno zbralo 38 tekmovalcev iz vse Slovenije, ki so se pomerili v osmih kategorijah. Na manjši skakalnici k10 so se pomerili tekmovalci v treh kategorijah. V kategoriji do 10 let so prva tri mesta zasedli Timotej Lapanje, Leon Kemperl, zmagal pa je Nejc Lahajnar. V kategoriji dečki 11-15 let so prva tri mesta zasedli Žan Lapanja, Domen Štrukelj, zmagal je Jošt Vončina, tekmovala pa so tudi dekleta v kategoriji do 15 let, kjer so se pomerile kar štiri mlade skakalke domačega društva SSK Krnice, in sicer Amadeja Lapanje, Lara Prezelj, Lucija Vončina in Veronika Vončina. Na veliki skakalnici K30 je tekmovanje potekalo v 5 kategorijah.

Absolutna zmaga je ostala v domačem društvu, saj jo je z daljavama 28 metrov v prvi in 29 metrov v drugi seriji osvojil Damjan Lahajnar, drugo mesto je osvojil Andraž Jereb iz športnega društva Kovk Rovte, tretje mesto absolutno pa je osvojil prav tako Krničan Jakob Vončina. V kategoriji s skakalnimi smučmi sta se pomerila Tomaž Kotar iz SSK Ribnica in Matej Kramarič iz ŠD Tribuče iz Bele Krajine. Za smeh pa je poskrbel domačin Jure Vončina, ki je v kategoriji starodobniki – lesene smuči, dosegel daljavo 9,35 metrov. Skakalni spektakel v Idrijskih Krnicah je privabil tudi številne obiskovalce, ki so bučno navijali za vse tekmovalce, ob koncu pa je sledilo še prijetno druženje ob domači hrani in pijači.

Člani SSK Krnice se zahvaljujejo v prvi vrsti vsem tekmovalcem, ki so z veseljem prišli od blizu in daleč in navdušili s svojimi skoki, zahvaljujejo se tudi vsem obiskovalcem, ki so ustvarili pravo navijaško vzdušje, zahvaljujejo se še vsem ostalim, ki so kakorkoli pripomogli, da je še ena tekma uspešno pod streho. Zagotovo se bo v Idrijiskih Krnicah še skakalo!

Tadeja Vončina
Foto: Arhiv dogodka

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
28.03.2023
-1°C / 15°C
sreda
29.03.2023
2°C / 15°C
četrtek
30.03.2023
4°C / 15°C