DRUŽENJE GENERACIJ V AJDOVŠČINI

Četrtek, 06. februar 2020

Včeraj je v Mladinskem kulturnem centru Ajdovščina potekalo prav zanimivo druženje. Skupina mladih iz Srednje šole Veno Pilon Ajdovščina, mladi iz programa PUM-O (Projektno učenje mlajših odraslih) in učenci Osnovne šole Danila Lokarja Ajdovščina so namreč organizirali prvo medgeneracijsko srečanje z naslovom Na pomoč – ne znamo skuhati mineštre. Namen dogodka je bil, da se med seboj združijo različne generacije, od mladih, malo manj mladih pa vse do tistih najstarejših, saj so mladi prepričani, da ima vsaka generacija določena znanja, ki jih druge nimajo. Več o ideji dogodka Staša Benko. 


Izjava Staša Benko 1


Dogodek se je začel s kvizom preko pametnih telefonov, kjer so udeleženci dogodka preverili svoje znanje o trajnostnem razvoju.


Izjava Tadej Kobal 1Organizatorji dogodka verjamejo, da ima vsak posameznik drugačen pogled na pomen trajnostnega razvoja, pa vendar ostajajo dejstva, ki pričajo o njegovem razvoju v Sloveniji.


Izjava Tadej Kobal 2


Program se je nadaljeval tako, da je ekipa udeležencev, tako mladih kot starih odšla v kuhinjo, kjer se je posvetila pripravi mineštre. Medtem ko je manjša ekipa kuhala mineštro, je v osrednjem prostoru potekal program, preko katerega so starejši spoznavali kahon. Sledila je literarna točka društva Norma 7, pa pripovedovanje zgodb starejših udeležencev ter fotografiranje portretov z nasveti za mlade.

Kaj kmalu je zadišalo iz kuhinje in obiskovalci so se začeli pripravljati na pojedino. Vsi udeleženci dogodka so najprej poskusili mineštro, nato pa še torti, ki so jih prinesli organizatorji. Druženje se je nadaljevalo tudi po pojedini.


Izjava Staša Benko 2
Srednja šola Veno Pilon Ajdovščina se je pridružila mednarodnemu projektu Start the Change pod okriljem Amnesty International Slovenije in se tako že drugo leto zapored posveča temam trajnostnega razvoja, ki zajemajo tako skrb za okolje kot tudi ravnanje za dobrobit družbe.
Ana Štokelj

Staša Benko 1
Tadej Kobal 1
Tadej Kobal 2
Staša Benko 2

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
16.06.2024
15°C / 27°C
ponedeljek
17.06.2024
15°C / 29°C
torek
18.06.2024
16°C / 30°C