CERKLJANSKA KNJIGA RAZODETJA JE ŽE PRI DVAJSETEM POGLAVJU

Sobota, 28. julij 2018
...nato mi je rekel: »Zgodile so se! Jaz sem Alfa in Omega, začetek in konec. Žejnemu bom dal zastonj od izvirka žive vode.

Toda strahopetci in neverniki, pokvarjenci in ubijalci, nečistniki in čarovniki, malikovalci in vsi lažnivci bodo dobili svoj delež v jezeru gorečega žvepla. To je druga smrt!...

_____________________________________________________


Še kar pravilno sem s pomočjo srhljivih biblijskih zgodb napovedal dogodke, ki se odvijajo na cerkljanski sceni. Kapitalizem, ki smo si ga vsi tako želeli, je pojem, s katerim se ne kaže igrati, če stvari ne obvladaš. Izzivanje boga z imenom Denar ni najbolj modro dejanje, če nisi v naprej prepričan, da boš zmagal. Vse ostalo so politične igrice brez znanja. Prav nič nenavadnega ni, če so se do mize z jagnjetovo gostijo prebili ali pa vsaj sklenili primerno kupčijo tisti, ki pred svojim imenom nimajo titul magistrov ali doktorjev ekonomije, prava...

Vice so izpraznjene, sledi jok in stok in škripanje z zobmi.

Še sreča, da gre za Slovence, ki so si in si še bodo pekel sami naredili.  To zgodbo pa sem pred kratkim že objavil, ker je zelo aktualna, jo ponavljam:

V pekel po dolgih pogajanjih sprejmejo Boga in mu razkažejo prostore, kjer se v večnem ognju cvrejo tisti, ki jim neskončna milost grehov ni mogla odpustiti. Skozi podzemlje, iz katerega ni vrnitve, ga popelje Lucifer in odgovarja na vprašanja gosta - Boga.

Neskončna visokost opazuje neštete kotle z vrelo smolo, v katere zo za vse večne čase pahnjeni pogubljeni zemljani.  Iz kotlov se neprestano skušajo dvigniti obsojenci, a jih peklenski stražarji znova in znova potlačijo v večni ogenj. Veliko dela imajo, saj si mučeniki pomagajo med seboj, da bi se rešili neznosne vročine.

Le ob enem kotlu ni stražarjev. Še več  V njem je prava zabava, hihitanje, režanje...

Pa se Bog ustavi in neskončno čudi. Grešna zloba prepozna njegove misli in se mu reži:

"Ej, Bog, vsemogočni, tega pa tudi ti ne boš razumel! V tem kotlu so Slovenci, s katerimi nimamo nobenega dela! Nasprotno. Pekel so so si ustvarili po svoji meri. Če se kdo od njih skuša povzpeti čez rob, ga tisočeri drugi pograbijo in ga potlačijo nazaj..."Ob rob prispevka pa še to:

Lastniki takšnih ali drugačnih delnic -  bodite pozorni, da niste pri politično motiviranih nakupih pristali na številki 666. Čaka vas strašna usoda, kot v skladbi Iron Maidenhttps://www.youtube.com/watch?v=WxnN05vOuSM


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!

V tej rubriki so objavljeni komentarji sodelavk in sodelavcev ter poslušalk in poslušalcev, ki nam podpisane pošljejo na naslov: info@primorskival.si. Vabimo vas k sodelovanju!

Preberite tudiPozabljeno geslo?

 

četrtek
24.09.2020
16°C / 22°C
petek
25.09.2020
15°C / 24°C
sobota
26.09.2020
18°C / 23°C