PADAM V DEPRESIJO, KER OSEBNO NE POZNAM NOBENE VPLIVNICE

Četrtek, 20. januar 2022

V zadnjih tednih, mesecih me kot uporabnika spletnega omrežja nenehno obsipajo z novicami, ki govorijo o uspešnih poslovnežih, predvsem mladenkah, ki tako rekoč v posmeh povprečno pridnim, izobraženim in sposobnim Zemljanom služijo mastne denarce z nastopanjem v »realističnih TV showih«, objavami svojih fotografij (oblin) na družabnih omrežjih. In to naj bi bili moderni vplivneži, bolj modro povedano, influenserji (jebela word, besedo si mi označil kot neprimerno za slovenski jezik!).

Malo sem se poglobil v življenje teh brhkih vplivnic. Seveda sem podatke iskal na spletnem omrežju, ki naj bi bilo raj za te zaslužkarice. Najdem jih na kmetiji (pa ne pri Kendu, Bašlju, Krnčanu, Hmenici, Kramarju …), v oddaji Ljubezen po domače in tako dalje. Več ali manj tam, kjer ogenj, rit in kače niso za igrače (oprosti Milena, ker sem morda zlorabil tvoje imenitno literarno delo).

V katerokoli smer raziskujem znanje in modrosti teh vplivnic, vse poti me pripeljejo med zakulisje navidezno nedolžnih in uglednih oddaj, preprosto, med rjuhe.

Vse lepo in prav. Ampak, a nismo tem »vplivnicam« nekoč rekli drugače? Kot bi dejal moj znanec Iztok, se jim že na daleč vidi da so p…ustmo to.

Pa tudi to sem slišal, da imajo »vplivnice« na kupe denarja. Se mi zdi! Tako kot v tistem vicu, ko se oče hvali, da hčerka v Ljubljani blazno služi. Toliko dela da ima, da ji mora ponoči ob koncu tedna še njegova žena, torej mama, priskočiti na pomoč …

Kdaj bodo vplivnice postale bogate, ne vem. Zdi pa se mi, da jim je vse naklonjeno: ta svet (TV gledalci, sledilci družabnih omrežij, kupci spletnih oslarij) jim prinaša denar, za pot v nebesa pa imajo  itak vozovnico. Že prvi Kristusov blagor pove, da je ravno ubogim na duhu nebeško kraljestvo.

 

Prihodnjič pa o bogataših in revežih.Ivan Seljak

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!

V tej rubriki so objavljeni komentarji sodelavk in sodelavcev ter poslušalk in poslušalcev, ki nam podpisane pošljejo na naslov: info@primorskival.si. Vabimo vas k sodelovanju!

Preberite tudiPozabljeno geslo?

 

sreda
27.09.2023
13°C / 28°C
četrtek
28.09.2023
12°C / 28°C
petek
29.09.2023
13°C / 28°C