NAREDITE MI TO DEŽELO... 2. DEL

Nedelja, 07. avgust 2022

Obljuba dela dolg, čeprav boste mnogi razočarani glede učinkovitosti medijev. Še posebej, če gre za, po mnenju mnogih, visoko cenjeni Primorski val. A tudi ta cena se pri nekaterih predstavnikih države nenavadno hitro konča.


Tako je šlo:


Prvo vprašanje je bilo 9.2.2022 zastavljeno zgolj tiskovnemu predstavniku Policije Nova Gorica:


Dobro jutro, eno kratko vprašanje.

S strani poslušalcev (kar ogorčenih) smo prejeli vprašanje glede dogajanja na praznični dan (8.februar) v Cerknem. Gre za veliko število policijskih vozil (s posameznimi policisti) in zelo opazno njihovo aktivnost.

Tudi pred mojo hišo so imeli dva (gradbena tovornjaka) in sem čakal, da lahko odpeljem – ni pa bilo nujno...

Je šlo za redno dejavnost policije ali kakšen izreden dogodek?Ker ni bilo odgovora smo vztrajali naprej.

Po skoraj dveh mesecih (12.4.2022) je sledilo ponovno vprašanje:


Na uredništvo Primorskega vala se obračajo poslušalci iz Občine Cerkno, ki so prepričani, da se je v zadnjem obdobju na območju Občine Cerkno nesorazmerno povečala prisotnost policije, še zlasti z izvajanjem represivne dejavnosti (zasledovanje in zaustavljanje vozil, tudi s svetlobnimi in zvočnimi znaki, nenavadno pogoste kontrole prometa, še posebej ob redkih družabnih dogodkih...)


Po prvih namigih poslušalcev sem nekaj časa tudi sam dokumentiral nekaj aktivnosti, z odgovori pristojnih (tudi po tem, ko sem bil sam udeležen v nenavadni nočni kontroli) pa nisem bil zadovoljen.

Moje vprašanje je povsem jasno:

Ali navedbe občanov o nadpovprečni aktivnosti policije na cerkljanskem držijo?

- Če to ne drži, je potrebno javnostui jasno, z argumenti,  povedati, da je podobna prisotnost sorazmerna po celotni državi.

- Če navedbe držijo, prosim za odgovor, zakaj je ta aktivnost potrebna, s kakšnim namenom in koliko časa bo to trajalo?

Vprašanje tokrat naslavljam na?

1. Policijsko postajo Idrija

2. Policijska uprava Nova Gorica

3 Župan Občine Cerkno


Vpletel sem že tri strani in odgovor? Pisnega odgovora do 16. maja nismo prejeli z nobene strani.


Ko začneš dvomiti v svoja vprašanja v smislu „komu na čast“ se s tem ukvarjam, sem se zatekel še k Informacijski pooblaščenki (16.5.2022).  


Morda ni toliko pomembno, a kljub temu se mi ne zdi prav, da ne dobimo odgovorov.

Pred dobrim mesecem dni sem na policijske organe že drugič poslal dopis v zvezi s preprostim vprašanjem (spodaj), a nanj niti z enega naslova nisem prejel odgovora.

Ali menite, da taka vsebina že sodi v okvir informacij javnega značaja, ali pa gre le za splošen medsebojen odnos uredništva medija in policije?


Logično je, da je Informacijska pooblaščenka pritrdila našim trditvam in uradnim organom določila rok za podajo ustreznega odgovora.


Vmes so se zgodile volitve, pa še marsikaj. Lahko, da smo med rednimi informacijami, ki s strani OKC dnevno, zgledno, prihajajo, kaj spregledali, za kar se opravičujemo. Sicer pa še kar čakamo... a verjetno ne bo dolgo. Ker smo stvari pošteno razBobnali, lahko pričakujemo nekoliko hitrejši odgovor...Ivan Seljak 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!

V tej rubriki so objavljeni komentarji sodelavk in sodelavcev ter poslušalk in poslušalcev, ki nam podpisane pošljejo na naslov: info@primorskival.si. Vabimo vas k sodelovanju!

Preberite tudiPozabljeno geslo?

 

sobota
24.02.2024
7°C / 14°C
nedelja
25.02.2024
5°C / 13°C
ponedeljek
26.02.2024
3°C / 13°C