VESELITE SE, DRAGO MOJE CERKNO IN CERKLJANSKA, DANES PRAZNUJEMO!

Ponedeljek, 02. oktober 2023
To piše in mogoče tako tudi misli g. PODŽUPAN Cerkna.

Gospod, koga naj se veselimo? Naravne lepote, mir, zrak? Ja, vse to nam daje narava. Kaj pa nam daje občina ? Na tak praznik smo včasih (pa ni tako dolgo) rezali trakove in uživali v napredku, v občutku, da se nekaj dogaja tudi za nas občane. Kdaj se je v Cerknem prerezal takšen trak? Pred koliko leti ( tudi ta oblast je že 5 leto) je občina obljubljala staršem nov vrtec? Bravo, zdaj ga bomo imeli v župnišču, kjer bo vloženo veliko denarja za primerne prostore. Še vedno pa ne bo novega vrtca, ki bi normalno posloval. G. PODŽUPAN je tudi zapisal, da občina prijateljuje s sosednjimi občinami, ki povečini delajo dobro. Kaj pa imamo občani od tega. Dobre prakse je treba znati tudi prenesti v domače okolje, ali ne? Kje so evropska sredstva, za katera so se hvalili že pred prvim mandatom? Ko se voziš po Sloveniji ne manjka tabel, kjer piše" zgrajeno s pomočjo EU sredstev. Pa pri nas? Plačuje se drage arhitekte, vabi na delavnice kako bi kaj spremenili. Pa nič od tega!

G. podžupan je zelo zadovoljen v svoji občini, kot piše na svojem FB. Čudovito se mu zdi samo to, kar ga obdaja, narava peš poti, mir in vse kar je povezano z naravo... Kaj pa npr. optika za hitrejši stik s svetom, kakšna klopca, park v samem Cerknem, urejeno središče Cerkna, kulturna dvorana ali večja telovadnica, da bi vsaj Božični koncert poslušali kot ljudje, ali sploh ve kaj pomeni turizem, turistična destinacija. Dokler bo taka gostinska ponudba, nam turisti gotovo ne bodo mahali v pozdrav, ker se peljejo samo mimo. Hotel, ki veliko sameva tudi ni lepa slika za Cerkno. Temu, da občina in zavod za turizem ne moreta narediti prav nič, tudi težko verjamem.

In zdaj praznik! Zakaj in kako naj se veselimo, ko pa se nimamo česa veseliti!! Danes se bodo veselili verjetno samo tisti, ki znajo prikimavati... in jim ni mar za napredek, dobro počutje, mlade, ki odhajajo...

Pomagaj si sam in bog ti bo pomagal, pravimo neverniki.


Alenka Lahajnar

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!

V tej rubriki so objavljeni komentarji sodelavk in sodelavcev ter poslušalk in poslušalcev, ki nam podpisane pošljejo na naslov: info@primorskival.si. Vabimo vas k sodelovanju!

Preberite tudiPozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C