SO, ČEPRAV NIKOMUR NE SLUŽIJO!

Sobota, 29. september 2018


Kdo upa trditi, da ga kdaj v življenju ni premagala neverjetna sila nakupovanja, pa le zato, ker so ga trgovci premamili z mamljivimi zvijačami?

Se še spominjate zgodbe iz šolskih klopi, ki je nismo marali zaradi presunljivega poduka, kako je mladi Ivan s Klanca na Vrhniki pognal mamin prigaran denar za »mastno gmoto, ki se je prijela za njegovo dlan« -- dateljne?

Se kdaj zalotite v blagovnih centrih, ko brskate po policah in najdete pripomoček, za katerega niti ne veste, čemu je namenjen, je pa poceni? Kupite ga – bo že kdaj prav prišel... zanesljivo konča v kosovnih odpadkih! In to se dogaja iz dneva v dan, od plače, do plače, od penzije, do penzije! O, ti hudič, tudi od proračuna, do proračuna!

Verjetno ste na tak način že kupili obleko, čevlje, morda ste tak problem celo priženili k hiši, kar pa je že druga zgodba!

Iz osrčja rajnke Jugoslavije sem nekoč (v glavi) prinesel krilatico, ki bi se (manj slikovito) v slovenskem jeziku lahko slišala tako: take stvari so kot moške prsi: so, čeprav nikomur ne služijo...

Majhen sprehod okrog občinske palače v Cerknem in v okolici! Najdemo vsaj tri take »muške sise«:
- legendarni »Rafkotov« semafor še iz časa skupne občine
- nikoli delujoča zapornica pred občinsko stavbo in nikoli delujoči parkomat na Glavnem trgu iz časov novodobnih županov...


Ima kdo nove ideje za nove župane? Pišite nam na naslov: info@primorskival.si

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!

V tej rubriki so objavljeni komentarji sodelavk in sodelavcev ter poslušalk in poslušalcev, ki nam podpisane pošljejo na naslov: info@primorskival.si. Vabimo vas k sodelovanju!

Preberite tudiPozabljeno geslo?

 

ponedeljek
09.12.2019
0°C / 12°C
torek
10.12.2019
6°C / 12°C
sreda
11.12.2019
3°C / 13°C