ČEVLJE LAHKO KUPIŠ, NE DA BI JIH POMERIL?

Torek, 15. december 2020

 Ta je pa res dobra!Samo politiki si lahko zamislijo, da bodo ljudje kupovali čevlje, ne da bi jih pomerili. Oni so vajeni stopiti in celo več let hoditi v prevelikih...
Nekoč je bil poklic čevljarja nadvse cenjen. Ni bilo veliko denarja, ampak toliko več zadovoljstva, če je šlo za ženske čevlje. Vsak dober čevljar je za šolne vzel mero pri ženskah vsaj do kolen.  Pri škornjih je bila , kajpak, ta mera precej višja.

Pa danes, v korona časih? Niti sam si jih ne smeš natakniti na noge. Vzemi ali pusti!

Ne vem, če se bo to obneslo. Ta kupčija me spominja na stare čase, ko so se očetje dogovorili, h kateri hiši bo šla katera mladenka za nevesto. Ubogi ženin je zanjo izvedel ob oklicih, „pomeril“ pa jo je lahko šele po poroki.

No, fantje, katerega od teh angelov bi vzeli za domov, ne da bi mu poprej vzeli mero?Upajmo, da se bo tudi tu ponovila stara zgodba. Pri čevljih in puncah bomo mero vzeli na skrivaj. In bo tudi ta korona svet postal bolj zabaven!


Ivan SeljakKomentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!

V tej rubriki so objavljeni komentarji sodelavk in sodelavcev ter poslušalk in poslušalcev, ki nam podpisane pošljejo na naslov: info@primorskival.si. Vabimo vas k sodelovanju!

Preberite tudiPozabljeno geslo?

 

četrtek
27.01.2022
-3°C / 11°C
petek
28.01.2022
-4°C / 8°C
sobota
29.01.2022
1°C / 10°C