NAŠA PRELJUBA CERKLJANSKA DOLINA IN VARNOST NAŠIH OTROK.

Sreda, 31. avgust 2022
Bliža se 1. september in vsi mediji so polni besed o varnosti naših otrok na poti v šolo. Tudi naši politiki v tej dolini Cerkljanski niso nobena izjema. Vseh bodo polna usta kako občina skrbi za varnost in da bo Svet za preventivo v cestnem prometu občine Cerkno poskrbel za vse. Ja, bo poskrbel - za kar bo lahko!

Sprašujem pa se, kako bo poskrbljeno za otroke iz okoliških vasi.

A bo tako kot zadnjih 35 let? Do šolskega avtobusa na Kladju morajo otroci prepešačiti tudi po 5 km v dežju in snegu. Med drugim po ozki uničeni glavni cesti, ki se šibi pod težo težkih tovornjakov in prehitrih avtomobilov, ali pa po gozdnih cestah, kjer se vse večkrat srečuje medvede in divje zveri. Tam na Kladju pa nobenega pločnika, prehoda za pešce, znaka za avtobusno postajo in nobenega znaka za otroke na cesti.

Taka slika se ponavlja vse do Cerknega. Ampak naša preljuba občina nima nobenega posluha za to. Pravijo da je državna cesta in to ni njihova stvar. Krajani krajevne skupnosti Podlanišče se že več kot dve leti borijo, da bi se za varnost otrok poskrbelo s kombi prevozi, vendar jih občina zavrača, da za to ni denarja. Pač ni denarja za varnost naših otrok. In potem hkrati vidiš kako se kupuje objekte, ki potem propadajo ali pa niso primerni za zdravstveno dejavnost. Gradijo se ogromni gasilski domovi s pomočjo občine, pa ne da bi kdo imel kaj proti gasilcem, vendar je vse skupaj že malo groteskno. Žal se ne ve več za koga se gradijo, ker je otrok vse manj in jih bo še manj, dokler se bo občina obnašala tako mačehovsko do svojih občanov. Primer je nov vrtec, na katerega občani čakajo že več kot 10 let, pa še nekaj časa bo tako. Morda bodo celo prej naredili dom starejših občanov ker se vrtca ne bo splačalo.


Ah, važno je, da bo Cerkno imelo novo lepo avtobusno postajo, da bo še tisto malo otrok in ljudi znalo oditi iz te doline. Zadnjič je nekdo izjavil, da se boji da bo naša dolina postala druga Baška grapa ki se hitro prazni. A kakor zgleda sedaj, bo postala Zabaška dolina. Upam, da se to ne bo zgodilo, čeprav nismo daleč proč.


Razočaran občan (podatke hrani uredništvo)

Na sliki: varna pot v šolo na Kladju

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!

V tej rubriki so objavljeni komentarji sodelavk in sodelavcev ter poslušalk in poslušalcev, ki nam podpisane pošljejo na naslov: info@primorskival.si. Vabimo vas k sodelovanju!

Preberite tudiPozabljeno geslo?

 

sobota
24.02.2024
7°C / 14°C
nedelja
25.02.2024
5°C / 13°C
ponedeljek
26.02.2024
3°C / 13°C